גברים ותינוקות - אבות בנים ובנות רק באתר לידה!

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

גברים ותינוקות - אבות בנים ובנות...


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

הקשר בין גברים לתינוקות מקבל פוקוס רק בעשורים האחרונים. לפני כן תפקיד האב היה לפרנס את האם והתינוק מחוץ לבית, בעוד שהאם טיפלה בתינוק בתוך הבית. כיום חלוקת תפקידים זו שונה, ושני ההורים ניצבים יחד, זה לצד זה, הן במחויבויות הפרנסה והן ברצון לגדל את צאצאי המשפחה באופן שווה.

אך עדיין, עלולים לעלות קונפליקטים שונים בין בני הזוג סביב גידול התינוקות, ולעתים דווקא אחריות משותפת זו עלולה ליצור מריבות וחיכוכים בין בני הזוג. על מנת לשמור על שלום בית, ישנם כמה דברים ששני בני הזוג יכולים לעשות. מאמר זה מנסה לגעת בחלקם, על מנת לסייע למשפחה החדשה להתחיל את דרכה בהרמוניה.

היתרונות שבהורות משותפת

היתרונות בהורות משותפת, בה שני בני הזוג שותפים מלאים לגידול תינוקם, הם רבים ומוחלטים. עבור האב, ההורות חשובה ללקיחת חלק בחיי המשפחה.

אבות רבים מרגישים שאינם יודעים את מקומם בבית שלפני כן היה מאוד מאוזן- הם ובנות זוגם.

כעת שישנו תינוק חדש, מאזן הכוחות משתנה, והם אינם מכירים אותו. עירובם יוצר אצלם תחושה של היכרות ושליטה במה שמתרחש בביתם.

קיראו על: הסכם הורות

עירוב זה מנסה לנטרל את התופעה בה גם לאחר השעות הארוכות במשרד, האב חוזר הביתה וחווה תחושה של אכזבה - האם עייפה (ובצדק, היא מתמודדת עם גידול התינוק לבדה) התינוק אינו מכיר אותו, והוא עצמו אינו מכיר את הבית והסיטואציה החדשה אליה נקלע.

יתרן נוסף הוא עבור האם - הרי האימהות היא משימה קשה, במיוחד כשאין תמיכה ועזרה. עירוב האב הוא לא רק זכות, אלא חובה של כל זוג. כך האישה יכולה לדעת כי יש על מי לסמוך, יש מי שיעזור ויקל בעת הצורך, ויש שותף מלא למטלות החדשות.

נשים רבות מרגישות בדידות גדולה לאחר הלידה - בדידות הנובעת מתחושת האחריות הבלעדית שהעצומה שעל כתפיהן. עירוב האב יכול להקל בבדידות הזאת.

קיראי בהרחבה על: דיכאון לאחר לידה

ואלי המרוויח העיקר הוא התינוק, שמרוויח שתי דמויות הוריות מהן ללמוד ועליהן להתרפק, מה יכול להיות יותר טוב מכך?

כיצד לערב את הגבר-האב בחייו של התינוק?

אבות רבים חשים שקשה להם לפתח התקשרות לתינוק בחודשים הראשונים לחייו. בחודשים אלה התינוק עסוק במטלות כגון התפתחות וגדילה, הנקה ואכילה, שינה, ולכן הוא פחות פנוי לתקשר עם הסביבה.

בגלל שהגברים לא עברו את השינויים ההורמונאליים שעברו נשותיהם, קשה להם לחוש את הרגשות שנראים להן כטבעיים כל כך (למרות שלא לכולן), והתינוק עלול להרתיע לפעמים במקום למשוך ולעניין.

גברים רבים עלולים להירתע מגודלו הזעיר של התינוק, לפחד שיפגעו בו בידיהם הגדולות, ומוותרים בקלות כאשר התינוק בוכה בזרועותיהם.

בנושא זה יכולות לסייע האימהות - יש להראות לגברים כיצד להחזיק את ראש התינוק, כיצד לשטוף אותו וכיצד לחתל. גברים רבים יהנו מכך לאחר שיעברו את המשוכה הראשונית.

קיראו עוד על: הקשר בין היולדת לבני המשפחה

רצוי לא "לוותר" לא שהאבות יוותרו על זכות זו, וגם שהאימהות לא יוותרו על כך, משום שאם נותר טעם שלילי מהאינטראקציה הראשונית עם התינוק הוא עלול לקבוע את מערכת היחסים של האב עם התינוק לחודשים רבים לאחר מכן. הרי אף אחד מאיתנו לא אוהב להרגיש שהוא נכשל - וגברים רבים מרגישים כך, בעיקר כשתינוק שלפני רגע צווח בזרועותיהם נרגע מיד בזרועות אימו.

הסיבות לאותה רגיעה פתאומית הן רבות. תינוקות מרגישים בטוחים בסביבה שמשדרת להם שהיא בטוחה. גברים שאינם חווים את זרועותיהם כבטוחות עלולים ליצור בתינוק תחושה כי הוא נמצא במרחב לא מוגן, כזה שעלול לשמוט אותו מידיו בכל רגע. האימהות מורגלות בכך, ולהן גם יש ריח של חלב, ריח שמיד מרגיע את התינוק משום שהוא בטוח שעוד רגע תיכנס הפטמה המיוחלת לפיו.

לכן אין להתפלא כי התינוק נרגע למגע ולריחה של אימו, ואין להירתע מכך - אם התינוק אינו רעב, אין שום סיבה שלא ילמד להירגע בזרועות אביו. הדבר דורש רק הסתגלות מצד השניים.

חשוב להקפיד על יצירת הביטחון בין האב לתינוק. בדיוק כאן יכולה גם האם לשדר חיוביות. נשים רבות משדרות לבני זוגן ולתינוקותיהן ללא כוונה, כי הם אינם מהווים סביבה בטוחה עבור התינוק.

כאשר התינוק בוכה בזרועות אביו והאם ניגשת אליו ולוקחת אותו, היא לא רק משדרת לאב כי הוא אינו כשיר, אלא גם לתינוק כי המצוקה שהוא חש היא אכן מוצדקת.

כיצד האם יכולה להתנהג על מנת להקל עבור שניהם את המעבר? לנשים רבות קשה לשמוע את תינוקן בוכה, ופעמים רבות נדמה להם כי הדרך בה האבות מתנהלים איתם היא פחות טובה.

למרות שישנם מצבים בהם מקרים כאלה אכן עשויים להתרחש - כמו למשל כשמנקים את הקקי ולאחר מכן נשארות שאריות, או כשמלבישים את החולצה הפוך - הם בדרך כלל לא מאוד קריטיים (העיקר שהתינוק לובש חולצה, מה זה משנה איך היצרן התכוון), ולכן רצוי שהאם תתעלם מהם מאשר שתנזוף באב וכך תגרום לו להרגיש לא ראוי.

נושא נוסף לקונפליקטים הוא הדרך בה האב "נוגע" או מתנהל עם התינוק, בדרך שנראית לאם גסה מדי לעתים. אם כזו תשמח לשמוע כי מחקרים מראים כי תינוקות אוהבים שנוגעים בהם קצת כלאחר יד,

משום שזה גורם להם להרגיש שהם אינם כה שבריריים (וזה נכון). השילוב הזה בין המגע הרך של האם למגע הגס יותר של האב, יוצר איזון גדול יותר ומרחיב את טווח תפיסת המגע אצל התינוק.

מומלץ לקרוא: כלים וכללים לעיסוי תינוקות


הרי בסך הכל כולנו רוצים לקבל חיזוקים על עבודתנו, ואין כמו חיזוקים חיוביים בשביל לדאוג לכך שההתנהגות תחזור על עצמה. לכן, מיד לאחר לידה ראשונה ובכלל, רצוי ליצור חוויות חיוביות לאב ולתינוק - חוויות של הצלחה, חוויות של הנאה משותפת, חוויות של אחדות.

רק כך תוכל להיווצר ביניהם מערכת יחסים שתביא את שני ההורים לתחושה של שותפות מושלמת בהורות, ואת התינוק לתחושה כי הוא אכן מטופל ומטופח על ידי שני הורים מגוננים ואוהבים. 

רוצים לדעת עוד על גברים ותינוקות? זקוקים להנחיה ועצה מקצועית? ליחצו: הדרכת הורים


תאריך: 09/06/2014 16:34