כל התשובות לכל שאלה שלך בנושא הפלה טבעית באתר לידה

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

כל מה שחשוב לדעת על הפלה טבעית


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

מה היא למעשה הפלה טבעית? הפלה טבעית הינה מצב שבו הריון מסתיים לפני שהעובר הוא בר חיות ומסוגל להתקיים מחוץ לרחם. הפלה טבעית יכולה להתרחש בכל שלב של ההיריון מתחילתו ועד לשבוע ה-20 להריון.

כאשר התהליך מתרחש אחרי שבוע 20 להריון, הוא יחשב ללידה מוקדמת. עובר שנולד בלידה מוקדמת בין השבוע ה-20 לשבוע ה-24 להריון, בדרך כלל איננו בר חיות. עובר שנולד אחרי השבוע ה-24 להריון יכול לשרוד מחוץ לרחם בעזרת טכנולוגיות כמו אינקובציה, הנשמה מלאכותית והזנה באמצעות זונדה.

האופן שבו מתרחשת ההפלה הטבעית היא בדרך כלל בדימום וגינאלי אשר במהלכו נפלטים מן הרחם שק ההריון, העובר או השליה, באופן מלא או חלקי.

קיימת גם הפלה בוששת או הפלה נדחית, כאשר ההיריון מפסיק להתפתח, שק ההיריון נותר ריק או שאין לעובר דופק, אך הוא איננו נפלט מן הרחם באופן טבעי.

מה הם הסימנים להפלה טבעית?

הפלה טבעית יכולה להתחיל מדימום וגינאלי, התכווצויות של הרחם, כאבי בטן או תחושה של חולשה או התעלפות. בשבועות מאוחרים תיתכן דליפה של מי שפיר. להפלה נדחית אין בדרך כלל סימנים והיא תתגלה בבדיקת אולטרא סאונד שגרתית בה יתברר שההיריון אינו מתפתח או שבבדיקת דם לא תראה עלייה בערכי הורמון ההיריון.

חשוב לדעת שלא כל דימום בהיריון בהכרח יסתיים בהפלה ואין צורך להיבדק בדחיפות במקרה של טיפות דם בודדות או אפילו דימום קל שאינו נמשך. אולם במצב של דימום מתמשך או דימומים חוזרים בהיריון, הנקרא הפלה מאיימת, יש להיות במעקב רפואי למקרה שהדימום יחמיר ותתפתח הפלה טבעית.

למרבה הצער, אין דרך לעצור הפלה טבעית ומטרת הטיפול הרפואי בהפלה טבעית היא למנוע מן האישה דימום מסוכן. במצב שבו מתחיל דימום מאסיבי (יותר מדימום וויסתי), מלווה בפליטה של קרישי דם וחומר הריוני, יש להגיע בהקדם לבית חולים.

תהליך ההפלה יכול להמשך מס' שעות או ימים. בבית החולים יבדוק הרופא באמצעות אולטרא סאונד אם כל החומר ההריוני נפלט והרחם התרוקנה – מצב זה נקרא הפלה שלמה ובמידה והדימום אינו נמשך, אין צורך בטיפול נוסף.

אם הדימום נמשך או שהרופא רואה בחלל הרחם שאריות של חומר הריוני, זהו מצב של הפלה לא שלמה או הפלה חלקית ויהיה צורך להשלים את תהליך ההפלה באופן מלאכותי.

לקריאה נוספת:
באילו מקרים ניתן לבצע הפלה באמצעות כדורים?

לשם כך ניתן להשתמש בתרופות המעודדות התכווצויות של הרחם ופליטה של תוכנו או לבצע שאיבה או גרידה של שאריות השליה מחלל הרחם. השאיבה והגרידה הן פעולות חודרניות המתבצעות תחת הרדמה מלאה ומצריכות הרחבה של צוואר הרחם וצום של 6 שעות בטרם ביצוען.

במקרה של הפלה נדחית, ניתן להמתין מס' שבועות להתפתחות של הפלה טבעית, אולם אם היא אינה מתרחשת, סביר להניח שיהיה צורך לבצע גרידה ולרוקן את הרחם מן החומר ההריוני אשר מונע חזרה של מערכת הרבייה לתפקודה התקין. נמצא כי שימוש בתרופות לכיווץ הרחם אינן יעילות במצב של הפלה נדחית ואינן גורמות להפלה שלמה.

מהי שכיחות התופעה?

כ-15% מן ההריונות מסתיימים בהפלה טבעית וככל שעולה גיל האישה, עולה שכיחות ההפלות הטבעיות, כאשר מעל גיל 40 אחוז ההפלות הטבעיות מגיע ל- 30-40%.

רוב ההפלות הטבעיות מתרחשות בשבועות הראשונים להריון, עד לשבוע ה-12.

לאחר מכן ההפלות הטבעיות נדירות יותר. ייתכן שהתופעה שכיחה אף יותר, אלא שחלק מן ההפלות, במיוחד אילו המתרחשות עד שבוע 6 להריון אינן מדווחות כיוון שהאישה כלל לא ידעה על ההיריון ואבחנה בטעות את ההפלה הטבעית כווסת מאוחרת או עם דימום כבד במיוחד. 

הגורמים להפלה טבעית

ברוב המקרים לא ידועה הסיבה להפלה הטבעית, אולם נמצא כי יש קשר לגיל מבוגר של האם, בעיות בקרישת הדם, מחלות של המערכת החיסונית, זיהומים וחיידקים (כגון מיקופלסמה או כלמידיה) עודף משקל קיצוני, עישון וצריכה של סמים ואלכוהול. לעיתים נדירות מתרחשת הפלה לאחר פרוצדורה רפואית כמו בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר.

ההנחה הרווחת היא שרוב ההפלות הטבעיות נגרמות בגלל פגם כרומוזומלי בעובר. הפגם יכול להיות מוטציה אקראית חד פעמית או מוטציה תורשתית. במצב של מוטציה תורשתית ייתכן מצב של הפלות טבעיות חוזרות.

הפלות טבעיות יכולות להיגרם בגלל בעיה או מום במבנה הרחם, הידבקויות של דופן הרחם או פגם אנטומי אחר שמפריע להתפתחות השיליה או להשתרשות העובר ברחם.

קיראי על:
התסמינים והסיכונים במצב של היפרדות שליה

איך לנהוג לאחר ההפלה?

זמן קצר לאחר ההפלה אמורים ערכי הורמון ההיריון להתאפס והגוף אמור לחזור לתפקודו הרגיל. יש לחזור לבדיקה אצל הרופא שבועיים עד חודש לאחר ההפלה.

הפלה טבעית בודדת אינה מהווה אינדיקציה לבעיה כלשהי והיא לרוב מהווה אירוע אקראי בודד שאחריו יגיע הריון תקין. אין מניעה לחזור ולנסות להרות כבר במחזור הראשון שאחרי ההפלה הטבעית, ובלבד שהדימום פסק, אין כאבים, סימני זיהום או דלקת ובאולטרא סאונד נמצא כי חלל הרחם נקי משאריות חומר הריוני.

במקרה של שתי הפלות טבעיות ברצף, הסיכון להפלה נוספת מוכפל וכל הפלה נוספת מפחיתה באופן משמעותי את הסיכוי להריון תקין. לכן, אישה שעברה 2-3 הפלות טבעיות רצופות תופנה לבדיקת הסיבה להפלות החוזרות ובמידה ויתברר שיש לאישה בעיה כלשהי או שהיא נמצאת באחת מקבוצות הסיכון להפלה, ניתן יהיה לנסות ולטפל בגורם להפלות החוזרות במטרה למנוע הישנות של התופעה.

המשיכי לקרוא באתר על: גורמי סיכון בהריון


תאריך: 15/03/2015 13:11