צמחונות בהריון - 9 חודשי הריון בלי בשר

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

צמחונות בהריון בלי בשר - כל מה שחשוב לדעת


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

תזונה נכונה ומאוזנת, הכוללת את כל אבות המזון, ויטמינים חשובים ומינראלים, היא חיונית לשמירה על הבריאות של כל אחד ואחת מאיתנו במהלך חיי היומיום, כאשר בתקופת ההריון היא מקבלת משנה חשיבות.

שכן, העובר המתפתח ברחמה של האישה ההרה במהלך תשעת חודשי ההריון זקוק למרכיבים שונים במינון גבוה יחסית, כדוגמת: ברזל, סידן, חלבון, חומצה פולית ומרכיבים רבים אחרים לצורך התפתחות תקינה.

בהתאם לכך, חשוב ביותר לאכול בתקופת ההריון מזון העשיר במרכיבים אלה, ובמידת הצורך ליטול אף תוספים שונים. אלא שהשמירה על תפריט מאוזן ועשיר במרכיבים הנדרשים איננה תמיד משימה פשוטה, בייחוד עבור נשים המקפידות על תפריט צמחוני או טבעוני ונמנעות מאכילת מוצרים מן החי.

עם זאת, גם נשים צמחוניות בהחלט יכולות לעבור את תקופת ההריון בבריאות וללא חסר במרכיבים חשובים כדוגמת ברזל או חלבון, הכל באמצעות תפריט מסודר ותזונה בריאה. 

להקפיד על רמת הברזל בדם – במיוחד לצמחוניות שבניינו

במהלך ההריון סובלות רבות מהנשים מאנמיה, הנגרמת כתוצאה ממחסור בתאי דם אדומים. מחסור זה נגרם בשל סיבות שונות ובעיקר כתוצאה ממחסור במרכיבים המשמשים לצורך בניית תאי הדם, כדוגמת: ברזל, חומצה פולית וויטמין B12.

בתקופת ההריון זקוקה האם ההרה לברזל לא רק לצורך בניית כמות גדלה והולכת של כדוריות דם אדומות בדמה אלא גם לצורך יצירת השלייה והתפתחות העובר.

כמו כן, עם התקרב מועד סיום ההריון זקוקה האישה ההרה למאגר גדול של ברזל גם מחשש לאובדן דם במהלך הלידה. בהתאם לכך, חסר של מקורות ברזל בתפריט היומי עלול להסתיים באנמיה. הברזל שמקורו בבשר בקר ובבשר הודו נספג בצורה הטובה ביותר בגוף, ומסיבה זו ישנן נשים הרות רבות המשלבות בשר בתפריטן היומי.

עם זאת, גם נשים הרות המקפידות על תפריט צמחוני יכולות בהחלט למצוא תחליפים ראויים לבשר, העשירים בברזל. שכן, לפי תפיסת העולם הצמחונית, אכילה מאוזנת איננה כוללת כלל בשר, כאשר מרכיבי מזון צמחוניים אחרים בהחלט מספקים את הדרוש לגוף גם בתקופת ההיריון. פירות יבשים, שיבולת שועל, טחינה, גרעינים, שקדים ואגוזים הם כמה ממוצרי המזון הצמחיים העשירים בברזל.

ירקות ופירות, כדוגמת: גמבה, עגבניות וקווי, וקטניות, כדוגמת: שעועית, חומוס, מש ואזוקי גם הם עשירים מאוד בברזל.

לחצי כאן לקריאה על: פעילות גופנית בהריון

לצד זאת, חשוב לאכול מוצרים אלה בתוספת של ויטמין C, המסייע לספיגתו הטובה יותר של הברזל בגוף.

בנוסף לכך, מומלץ מאוד ליטול גם תוסף ברזל במקביל לשמירה על אכילה נכונה בייחוד בטרימסטר השלישי של ההריון, לא רק עבור נשים המקפידות על תפריט צמחוני.

בעת נטילת התוסף יש להימנע משתייה של קפאין או אכילת מוצרי חלב הפוגעים בספיגתו בגוף. 

הגוף שלך והעובר צריכים סידן!

מרכיב חשוב נוסף ברשימת צרכים מוגברים של הגוף בהריון הוא הסידן. הסידן נחוץ גם לאישה ההרה וגם לעובר המתפתח ברחמה מסיבות רבות.

קיראי גם על: מעקב הריון בתחנות טיפת חלב

הסידן הוא אחד מאבני הבניין החשובים של העצמות ומערכת השלד, הוא מרכיב חשוב גם בתפקודן של מערכות הדם ומערכת השרירים ומשמש לבנייה של השיניים ולשמירה על בריאותן. צריכת סידן מוגברת חשובה ביותר עבור נשים בכל שלב בחייהן ובייחוד בתקופת ההריון.

צריכת הסידן המומלצת לנשים הרות ליום היא 1,000 מ"ג. חשוב להבין ולזכור כי תפריט דל בסידן בתקופת הריון עלול לגרום לעובר לצרוך את הסידן המצוי כבר בגופה של האם ההרה ולגרום להידלדלותו - מצב שאינו בריא לגופך.

כתוצאה מכך, נשים שלא הקפידו על צריכת סידן מספקת במהלך ההיריון עלולות לסבול בהמשך מבעיות רפואיות שונות הקשורות לשיניים, לשלד ולעצמות. ספיגתו של הסידן ממקורות שונים מן החי, כדוגמת מוצרי חלב שונים, יוגורט, שמנת וגבינות היא הטובה ביותר.

גם סרדינים עם עצמות עשירים מאוד בסדין ומומלצים לצריכה במהלך הריון. עם זאת, נשים הרות, המקפידות על תפריט טבעוני או רגישות לחלב, יכולות בהחלט להעשיר את תפריטן במוצרי מזון מן הצומח המועשרים בסידן, כדוגמת: טחינה, כרוב טרי, ברוקולי, גזר, תאנים יבשות ושקדים.

תפריט עשיר בחלבונים במיוחד כשלא אוכלים בשר

החלבון הוא שרשרת של חומצות אמיניות היוצרות ביחד תרכובות אורגניות, המצויות בכל אחד מתאי הגוף.

בהתאם לכך, החלבונים חיוניים לתפקודו התקין של הגוף בכל מצב ובייחוד בתקופת ההריון. חלבונים אלה הם, למעשה, אבני בניין חשובות ביותר, הנחוצות לצורך בנייה וגדילה של רקמות הלב, הריאות, העור, העיניים ובייחוד השרירים.

התפריט היומי של האישה ההרה צריך לכלול כמות גבוהה יחסית של מוצרי מזון עשירים בחלבון, בין 60 גרמים ל-70 גרמים ביום, כדי שהעובר יתפתח באופן תקין. מוצרי מזון העשירים בחלבון הם בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב, כאשר נשים הרות השומרות על תפריט צמחוני או טבעוני יכולות בהחלט לצרוך מוצרי מזון מן הצומח, העשירים גם הם בחלבון.

שעועית לבנה, חומוס, עדשים, פול ואפונה יבשה הם כמה מהקטניות העשירות בחלבון.

האם כדאי לאכול סויה במהלך חודשי ההריון?

ידוע כי סויה ומוצריה מהווים תחליף בשר מבחינתם של צמחונים רבים. בשנים האחרונות קיימת מחלוקת על בריאותם של מוצרי סויה כתחליף צמחוני למוצרי מזון מן החי.

הסויה, השייכת למשפחת הקטניות, עשירה מאוד בחלבון מלא, בוויטמין B, במגנזיום בברזל ובסידן והיא נחשבה לאורך שנים ארוכות כתחליף צמחוני מצוין למוצרי מזון מן החי, לילדים, למבוגרים וגם לנשים הרות.

לצד יתרונותיה, נמצא במחקרים בשנים האחרונות כי צריכה מוגברת של סויה עלולה לגרום לבעיות בריאותיות שונות אצל ילדים ומבוגרים כאחד. במחקר שהתפרסם בשנת 2000 נמצא, כי צריכה של סויה במהלך ההריון עלולה לגרום מאוחר יותר לבעיות בהתפתחות המינית של תינוקות ממין זכר.

למרות כל זאת, צריכה מתונה של סויה, בין מנה אחת לשתיים ביום איננה מזיקה, אך ניתן בהחלט להחליפה במוצרי מזון אחרים מהצומח, בעלי ערכים תזונתיים דומים. 

צמחונית? יתכן מאד שתצטרכי תוספי תזונה בהריון

לצד שמירה על תפריט מאוזן ובריא לאורך כל תקופת ההיריון, מומלץ מאוד, הן לנשים האוכלות מוצרי מזון מן החי ואין לנשים צמחוניות או טבעוניות, ליטול תוספי מזון יעודיים לתקופת ההריון, כדוגמת כדורי פרנטל לסוגיהם.

קיראי בהרחבה על: תזונה נכונה בתקופת ההריון

נטילת התוספים מונעת חסר בויטמינים, במינראלים ובמרכיבים אחרים החיוניים להתפתחותו התקינה של העובר ולשמירה על בריאותה של האם ההרה. כמו כן, חשוב ביותר להקפיד על שגרת בדיקות בהריון ובעת הצורך להגדיל את הצריכה של כל מרכיב שנמצא בחסר.

קיראי ותדעי על: תזונה נכונה ובריאה לאמהות מניקות


תאריך: 20/07/2014 13:41