תסמונת היום השלישי לאחר הלידה - ד"ר אילן טל מסביר מה עושים

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

תמיכה לאחר לידה: סיוע במסע הרגשי והנפשי להורות


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

מי מאתנו לא שמע על תסמונת היום השלישי לאחר הלידה?

ההתרגשות האופפת את היולדת בשעות הראשונות שלאחר הלידה, הולכת ודועכת וידוע שלקראת היום השלישי לאחר הלידה יש מעין ירידת מתח שבמהלכה רוב היולדות פורצות בבכי.

על פי רוב, ההרגשה הזאת חולפת ועוברת די מהר, אך לעתים הרגשת הדכדוך המלווה נשים לאחר לידה, לובשת צורות אחרות ושונות. במרכז ד"ר טל מסייעים לנשים העוברות מצבים אלו מידי יום, ובאופן אישי, דיסקרטי ועם המטפלים המובילים בישראל.

מערכת אתר לידה פנתה אל ד"ר אילן טל, מנהל המרכז, המטפל הנשים רבות לאחר לידה. בשיחה המרתקת עמו הסביר ד"ר טל: "רוב הנשים עוברות חוויית לידה טובה ומעצימה, ולא אחת מתארות את הלידה כחוויה המרגשת ביותר שעברו בחיים.

אך לא כולן חוות כך את הלידה. ישנן נשים שחווית הלידה נרשמת אצלן כחוויה טראומטית, שלוותה בכאבים קשים מאד שנמשכו זמן רב מאד. ישנן כאלה שעברו ברגע האחרון ניתוח קיסרי שהיה בעבורן הפתעה מאד לא נעימה, דווקא לאחר שתכננו ללדת בלידה טבעית.

לידה שנחווית כטראומה עלולה להוביל להתפתחות של תופעות המאפיינות הפרעה פוסט טראומטית (חרדה, סיוטי לילה, קושי לתפקד) או לדיכאון אחרי לידה.

לא פעם, למרות דימוי הגוף שהשתנה, הכאבים הפיזיים לאחר הלידה, העייפות וחוסר היכולת לישון לילה רצוף, ישנו רצון עז של האישה היולדת להראות לכולם שאצלי הכל בסדר עד מושלם.

לא פעם הרצון לעמוד בסטנדרטים שהחברה מציבה וההיסחפות להעמיד פנים של אשת חיל, עלולים לעלות לה ביוקר. ד"ר אילן טל הנו מהפסיכיאטרים הידועים והמובילים בישראל, והוא מטפל בנשים רבות, רובן נשים מפורסמות אשר מעדיפות לקבל טיפול אישי ודיסקרטי, על ידי הפסיכיאטר המוביל בישראל.

ליווי של איש מקצוע – היום זה בון טון

ליווי של צוות מקצועי התומך ביולדת מבחינה רגשית ונפשית מיד לאחר הלידה ולאורך כל שלבי ההסתגלות למצב החדש, יכול לשנות את התמונה מקצה לקצה.

ד"ר אילן טל מסביר: "לליווי פסיכולוגי נודעת חשיבות רבה ליולדת, שיודעת שיש לה כתובת שאליה היא יכולה לפנות כדי לדבר על הקשיים שאיתם היא מתמודדת, ולהשיח את ליבה בפתיחות ללא חשש פן תיתפס בחולשתה. ליווי רגשי ונפשי ייתן לה לגיטימציה ואישור לכך שמותר לה לחוות את הקשיים הללו ושזה נורמלי, ויעניק לה כלים להתמודדות עם המצבים המשתנים בחייה".

ד"ר אילן טל מסביר כי בעזרת כל אלה, יכולה התקופה שלאחר הלידה להיות מעצימה ולהיחוות כתקופה היפה בחייך. עם הצוות המקצועי של מרכז ד"ר טל נמנים פסיכולוגים, תרפיסטים ובשעת הצורך גם פסיכיאטרים, המהווים רשת תמיכה במהלך התקופה שלאחר הלידה, והוא כאמור, מנוהל ומפוקח ע"י ד"ר טל באופן אישי.

להתגבר על דכדוך ודיכאון

מתי ולמה בדיוק אנחנו צריכים לשים לב?

ד"ר אילן טל מסביר כי "תחושות עצבות, בכי לא נשלט, עייפות ודכדוך, אכזבה עצמית או אכזבה מהתינוק, קשיי שינה, חוסר תיאבון וקושי להניק או לתפקד – כל אלה עשויים להיות סימפטומים שאם לא יטופלו, יכולים להדרדר למצב של דיכאון אחרי לידה". "הצוות המקצועי בקליניקה שלי, המלווה את היולדת מיד לאחר הלידה, מאתר מיד סימפטומים אלה ומעניק ליולדת רשת תמיכה, המסייעת לה להתגבר על הקשיים, עוד לפני שאלה מתפתחים לדיכאון קבוע המתבטא בהרגשה עמוקה של ריקנות או עצב ובסימפטומים פיזיולוגיים בנוסף לרגשיים, כמו כאב גב מתמשך או עייפות".

להתגבר על הקשיים של המשפחה המתרחבת

תינוק חדש משנה את אורחות החיים: בין אם מדובר בלידה ראשונה לזוג צעיר ההופך באחת להורים המטופלים בעולל המשנה את עולמם, ובין אם מדובר בתינוק הנולד להורים שיש להם ילדים נוספים בבית.

לפתע עליהם להיות מסוגלים להעניק מידה רבה של תשומת לב לילדים הגדולים בד בבד עם הענקת תשומת לב ראויה לרך הנולד.

לכל אלה מתלווים מתחים הנובעים מחוסר בשעות שינה, שכן התינוק מתעורר בלילה, חוסר בזמן איכות לטובת הזוגיות, עומס מטלות שלעתים מאד קשה לעמוד בו, המתח הנובע מהצורך לתכנן את חופשת הלידה והחזרה לעבודה, והשאלות המרחפות כל הזמן באוויר: האם אני אמא מספיק טובה? האם אני עומדת בציפיות של החברה?

ד"ר טל מבקש לציין כי מתוך ניסיונו הרב בתחום ניתן להבין כי: "לא פעם נוטות נשים להשוות את עצמן לאחרות. הן שואפות להיות מושלמות. אמהות מצוינות ובנות זוג מעניקות, ותמיד נדמה להן שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר, מה שגורם להן לא פעם לפתח רגשות אשם ואכזבה מהתפקוד כאם".

רשת התמיכה של הצוותים המקצועיים במרכז ד"ר טל באים למנוע מצבים אלו. הליווי הצמוד של ד"ר אילן טל, מנהל המרכז יחד עם פסיכולוג מומחה, מעניקים ליולדת לגיטימציה לעבד את חווית הלידה, לבחון את דרכי ההתמודדות עם תקופת המעבר עד להסתגלות למצב המשפחתי החדש ולמעמד החדש של היולדת כאם, ומאפשרים לארגן את החיים בתקופה זו כך, שממנה אפשר רק לצמוח.

ד"ר טל ציין בסוף הראיון עמו כי המטרה העיקרית הנה להחזיר את היולדת למצב תפקודי ורגשי טוב מוקדם כל הניתן, אחרי הכל את אמא והתינוק הקטן צריך אותך לידו.

קראו: ראיון עם ד"ר טל המסביר על התמודדות רגשית לאחר הלידה


תאריך: 02/08/2016 18:51