טיפת חלב - כל המידע וכל התשובות לכל שאלה שלך!

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

טיפת חלב - תחנות בכל עיר לבריאות האם והתינוק


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

טיפת חלב הוא מושג שכל אם לעתיד צריכה ללמוד להכירו, משום שהוא הולך להוות חלק מרכזי בחייה, הן בשלבי ההריון השונים (אם תבחר בכך) והן בשלבי ההתפתחות הראשונים של התינוק. ואכן, טיפת חלב מספקת שירותים שונים של ליווי ומעקב, וגם הדרכה בסוגים שונים ומשונים.

למה משמשות תחנות טיפת חלב? כיצד יודעים לאיזה תחנה ללכת? על כל אלה ועוד, לאם במהלך הריון ובתקופה לאחר הלידה.

מהם מרכזי טיפת חלב?

מרכזי טיפת חלב מספקים שירותי בריאות לקהילה, סביב נושא בריאות המשפחה. משמעות הדבר היא שניתן להגיע למרכז עוד מהשלבים הראשונים של בניית המשפחה, שלב תכנון ההריון, על מנת לקבל הנחייה על בדיקות שצריך לעשות לקראתו, וגננות ומורות יוכלו להגיע לשם השתלמויות.

במרכז ניתן לערוך מעקב הריון ולשמוע על דרכים כיצד לשמור על הריון בריא, כיצד לטפל בתזונה ובשיניים, ובכלל להוות כתובת לכל השאלות שיכולות לצוץ במהלך ההריון.

מרכזים אלה הם בעלי עשרות שנות ניסיון, ולכן הם מכילים בתוכם את כל שדרוש להתפתחות התינוק. האחיות בצוות מומחיות בזיהוי ליקויים התפתחותיים, וניתן גם לערוך בדיקות מקיפות יותר במרכז עצמו כגון בדיקות שמיעה וראייה, זיהוי ליקויי תקשורת, והפניה לגורמים הנכונים.

נשים לאחר לידה יוכלו ליהנות ממענה על שאלות הקשורות להורות, כמו גם לקבל הדרכה בידי יועצות ומדריכות הנקה.

לאיזה תחנת טיפת חלב אני יכולה לפנות?

תחנות טיפת חלב נמצאות בכל רחבי הארץ. חלק מהתחנות ממומנות על ידי קופות החולים, וחלקן משתייכות למשרד הבריאות. התפלגות זו תלויה ביישובים השונים, וניתן לקבל מידע על התחנות האזוריות באמצעות פנייה לרשויות המוניציפאליות באותה העיר.

כעיקרון, לטיפת חלב של קופת החולים יכולה לפנות רק מי שמשתייכת לקופה זו, אך מכיוון שלקופות החולים מכבי, מאוחדת ולאומית יש הסכם ביניהן, חבריהן יכולים לקבל שירות בכל התחנות ללא קשר להשתייכות לקופת חולים כזו או אחרת. את המידע על התחנות ניתן לקבל במוקד הטלפוני של קופת החולים אליה משתייך המבוטח.

לקופת החולים של משרד הבריאות יכולה לפנות כל אישה. אם היא אזרחית ישראלית היא יכולה לפנות ללא תשלום, ואם היא תיירת מזדמנת היא יכולה לשלם תשלום חודשי סביר ולקבל את מלוא שירותי התחנה.

ליחצו כאן: למידע על תחנות טיפת חלב הפועלות במסגרת משרד הבריאות
ניתן לפנות למשרדי העירייה או ללשכת הבריאות המחוזית. דרך טובה אחרת היא לשאול חברות שכבר ילדו, או ממש כמו שעשית: לחפש בגוגל ולהגיע לאתר לידה.

ביקורים בטיפת חלב לצורך מעקב הריון

כאמור טיפות החלב מלוות את האישה גם בזמן ההריון, והאישה יכולה לבחור לעשות מעקב בתחנה במקום דרך קופת החולים או רופא פרטי. בטיפת החלב המעקב מתחלק לשניים: מעקב אחות ומעקב רופא. השירותים הניתנים בטיפת חלב מכוסים במסגרת סל הבריאות שלך ולא כרוכים בתשלום נוסף.

האחות תתחיל בהכנה לצורך מעקב הריון בפתיחת כרטיס הריון, ושאילת שאלות רבות ושונות על ההיסטוריה הרפואית של האישה, שנועדו לברר אם ההריון נמצא בסיכון גבוה ומצריך שמירת הריון, אם ישנו צורך להפנות את האישה ובן-זוגה לבדיקות חריגות, הדרכה וייעוץ אצל מומחה וכדומה.

קיראו על: בדיקת מי שפיר

תפקיד האחות במהלך כל ההריון יהיה לשקול את האישה, למדוד את לחץ הדם ולבצע בדיקת שתן לחלבון וסוכר. במהלך ההריון שלך תבקרי את האחות בטיפת חלב כל חודש עד לשבוע ה-32, ולאחר מכן כל שבועיים עד שבוע 36 ולאחריו פעם בשבוע עד יום הלידה.

קיראי בהרחבה על: תזונה בתקופת ההריון

את הרופא בתחנה תפגשי לפחות חמש פעמים לאורך חודשי ההריון (רוב הרופאים יעדיפו להיפגש איתך יותר) במהלך השליש הראשון, בין השבועות 17-20, 24-28, 32-36 ושוב לקראת מועד הלידה המשוער.

כעיקרון הרופא הוא זה שאחראי על מעקב ההריון שלך, והוא שיעבור על בדיקות תוצאות בדיקות הדם, שתן, אולטרסאונד, ינטר את דופק העובר ויעקוב אחר קצב צמיחתו. הרופא הוא זה שייעץ ויענה לך על כל שאלה מעניינת והוא זה שמחוייב להסביר ותת לך את כל המידע שברשותו אודות מהלך התפתחות ההריון שלך.

לקריאה נוספת: סוכרת הריון

מעקב הריון בטיפת חלב מעניק לך יתרון בכך שהיכרותך עם צוות האחיות והרופאים תימשך גם לאחר הלידה, מה שיוצר עבורך ועבור התינוק סביבה טיפולית נוחה, מוכרת ואינטימית.

אמנם הרופא פחות זמין לשאלות האישה מאשר רופא (גניקולוג) לו משלמים באופן פרטי, אך היתרונות בטיפת חלב הם רבים ולא רק כלכליים.

טיפת חלב לשירותך גם אחרי הלידה - מעקב התפתחות תינוקות

טיפת חלב היא המקום האידיאלי עבור מעקב אחר התפתחות תינוקות. כהורים טריים אנחנו מנסים כל הזמן לתווך בין האינפורמציה הרבה שאותה אנו מקבלים מהסביבה על מה "אמור להיות" ומה "צריך ולא צריך לעשות" ואילו בטיפת חלב מרכזים את כל המידע הרפואי הדרוש להתפתחותו התקינה של הרך הנולד.

אמנם עדיין יש מקום לשיקולים פרטניים (הורים מסוימים מעדיפים למשל שלא לחסן את ילדיהם בכל החיסונים וכן הלאה), אך עצם העובדה כי קיים מקום שמאגד עבור ההורה את כל האינפורמציה בצורה מסודרת ואמינה, מקלה על המעקב אחר התפתחות הילד שלך ומייעלת אותו.

ואכן בטיפת חלב מתווים להורים לו"ז קבוע וקיים של מועדים בהם רצוי שיגיעו לתחנה. בתחנה ישקלו את התינוק, ימדדו את אורכו ואת היקף ראשו, ישאלו שאלות הנוגעות להתפתחותו ואף ידריכו את ההורים מה לעשות כדי לשפרה, או אם ישנו עיכוב - כיצד לטפל בו בצורה מתאימה.

רצוי לקיים את המפגש הראשון בשבועיים שלאחר הלידה. שבועיים אלה עלולים להיות סוערים במיוחד, בעיקר אם האם עברה ניתוח קיסרי והיא מתקשה לצאת מהבית. במקרה כזה, תישלח אחות טיפת חלב לבית, ובתינוק ראשון ניתן יהיה לעתים לקבוע ביקורי בית נוספים. שם תתחיל בעצם מערכת יחסים ארוכה שתימשך עד שהילד יגיע לגיל בית הספר (בסביבות גיל 5-6).

אין ספק כי תחנות טיפת חלב מהוות מקום בטוח ואינפורמטיבי להורים טריים כוותיקים, בכך שהן מספקות להן לא רק אינדיקציה להתפתחות התקינה של תינוקם, אלא גם את מגוון פעולות נוספות כמו ייעוץ מקצועי ובדיקות - הכל תחת קורת גג אחת. בטיפת חלב ניתן ליצור הליך מעקב רפואי מלא ואמין אחר בריאותם של התינוק והאם היולדת.

קיראי גם על: תזונת תינוקות בשנה הראשונה

בביקור באחד מתחנות טיפת חלב תוכלי לשוחח עם אחות מיומנת ומנוסה, רופא ילדים ועוד!

ליחצי על הקישורים לסניפי טיפת חלב בערים הגדולות:
14 תחנות טיפת חלב בתל אביב  29 תחנות טיפת חלב בירושלים

(לצערינו הרב, עיריות חיפה, אילת, באר שבע ואחרות אינן מציגות את המידע על תחנות טיפת חלב בשטחן. כשזה יתוקן אנו נעדכן).


תאריך: 09/06/2014 15:19