הריון ראשון - כל המידע וכל התשובות לכל שאלה שלך!

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

כל המידע וכל התשובות לכל שאלה שיש לך בנושא הריון ראשון!


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

ההריון הראשון הוא תקופה מרגשת עבור שני ההורים לעתיד, משום שלצד ההיבטים הפיזיולוגיים והמעשיים שהוא טומן בחובו, הוא מסמל כניסה לתפקיד חדש - תפקיד ההורות.

לכן הוא דורש הסתגלות מסוימת, שההריונות העוקבים דורשים ממנה פחות. אלה הופכים אותו לתקופה מעצבת במיוחד, תקופה שמסמלת מעבר בין החיים לפני ההורות לבין החיים אחרי ההורות, וזה מעבר מיוחד שאין כמותו.

מה כל כך מיוחד בהריון ראשון?

מה מייחד הריון ראשון מההריונות העוקבים? ראשית, חוסר ניסיון. פעמים רבות יהיה קשה לאישה לזהות שהיא נמצאת בהריון, משום שהיא לא מזהה את מקורן של התחושות החדשות שהיא חווה.

חוסר הניסיון בולט גם במפגש מול המערכת הרפואית, כמות הבדיקות שיש לעשות, ההמלצות מהרופאים ומכל הסביבה, שאוהבת לייעץ גם כשלא מבקשים ממנה. הריון ראשון

חוסר הניסיון גורם לעתים לפקפוק ביכולות. שני בני הזוג תוהים על יכולתם להיות הורים טובים.

הם שואלים את עצמם שאלות על ההורות שהם חוו, מה היו רוצים לשמר ומה היו רוצים לשנות, ומשוחחים רבות אחד עם השני על סוג ההורות שהיו רוצים להנחיל לילדיהם.

בתקופה זו, כשההורות הופכת להיות יותר ויותר ממשית, עשויים להתגלות חילוקי דעות בין בני הזוג, ואלה עלולים לגרור מריבות.

שוני נוסף הוא ההשפעה שיש להריון הראשון על הזוגיות. בני הזוג, שרגילים להיות לבדם, עומדים פתאום בפני תוספת משמעותית למשפחה.

כיצד תוספת זו תשנה אותם, כיצד היא תשנה את היחסים ביניהם, כל זה עוד לא ידוע ועלול לגרור חרדות וחששות.

ולבסוף, אפילו הלידה עצמה עלולה לגרום לחששות ולמורת רוח. הורים רבים חוששים מהלידה - גם מהזווית הנשית וגם מהזווית הגברית, וחששות אלה עלולים להשפיע על החודשים האחרונים להריון הראשון.

כל הדאגות שלך בזמן הריון ראשון...

קשה שלא לשים לב לכמות הבדיקות שהאישה ההרה נאלצת לעבור - בדיקות גנטיות, בדיקות לגילוי תסמונת דאון, סקירת מערכות, בדיקות דם, תרביות שתן ועוד.

קיראי בהרחבה על: בדיקות שיש לבצע במהלך הריון

גם כשהכול נבדק ובסדר, עדיין ישנו חשש שמא העובר לא זז מספיק, שמא השימוש במיקרוגל מסוכן, או שאולי יחסי המין בכל זאת מזיקים. דאגות אלו הן טבעיות - הן מהוות לכשעצמן הכנה והקדמה למוסד ההורות, שכידוע מלווה בדאגות רבות.

עם זאת, אם האישה מוצאת כי דאגות אלו מסיקות את רוב זמנה, וכי היא מתקשה להתרכז בנושאים אחרים, רצוי שתפנה לעזרה נפשית, על מנת לסייע לה לעבור את חודשי ההיריון בקלות רבה יותר, ולהיכנס להורות בצורה חלקה יותר. בעת הצורך, רצוי לפנות אל פסיכולוג מקצועי ומנוסה - זה יכול רק לעזור ולהרגיע אותך.

רבים טוענים מניסיונם כי דאגות אלו שוככות במקצת בהריונות העוקבים. חלק ממה ששוכן בבסיס דאגות אלו הוא חוסר הביטחון ביכולתה של האישה להביא לעולם ילד בריא.

נשים חוששות שמא גופן לא מספק חומרים מזינים לתינוק, שהוא "ירש פגמים" שהן לא מודעות אליהם, או שמא יעשו דבר מה שיפר את האיזון העדין של ההתפתחות שלו.

כדאי שתקראי על: חשיבותה של תזונה נכונה בתקופת ההריון

כשהן קוראות על כל הדברים שעלולים להשתבש הן מיד חושבות על העובר שבבטנן. חששות אלה גם הם טבעיים, ויש לזכור שב-99% ההריונות הם בריאים לחלוטין.

לכן על האישה להיות מודעת לכך שחששות אלה נובעים מתוך חוסר הביטחון שלה, ולחזק את עצמה ביכולתה להביא תינוק בריא ושלם לעולם, בהריון תקין ובלידה בריאה.

נשים רבות חוששות גם מעצירת הקריירה שלהן בעקבות הלידה. ממצב בו הן רגילות לדאוג רק לעצמן ולבני זוגן, פתאום ישנה נוכחות חדשה, והן מרגישות שנוכחות זו עשויה להיות תובענית, יחסית לסגנון החיים הקודם שלהן.

מצב זה יכול ליצור תחושות אמביוולנטיות כלפי העובר - מצד אחד שמחה ורצון לפגוש אותו או אותה, ומצד שני כעס על כך שכניסתו לחייה גוררת כל כך הרבה שינויים.

קיראי על: אילו זכויות מגיעות לנשים בהריון?

גם האבות דואגים במידה ניכרת במהלך הריון ראשון, אך מנקודת מבט אחרת. הרוב עסוקים בחשש מיכולתם לפרנס את האם והתינוק. הם מרגישים את העול הכלכלי על כתפיהם, ולעתים הוא כבד מספיק על מנת ליצור קושי רב בהתמודדות, מה שיוצר עצבים וקשיי תקשורת בין בני הזוג.

אבות רבים חוששים מהלידה עצמה, ומהציפייה החברתית שיש כלפיהם לתפקד בה כתומך לידה מנוסה - הלא גם להם זוהי הלידה הראשונה! לעתים קורסי הכנה ללידה, בהם משתתפים בני הזוג יחד, תורמים ליכולת ההתמודדות ולהקלה על המצוקה, אך פעמים רבות האב נותר עם החרדות האלו גם לקראת לידה.

חשוב לזכור שנדירים מאוד המקרים בהם אבות מתעלפים למראה דם או למראה דבר מה בלידה. עם זאת שני בני הזוג צריכים לשאול את עצמם אם הם יכולים להתמודד יחד עם כל מה שיעלה בחדר הלידה, ולעתים יש לתת לבן הזוג יד חופשית לצאת אם הוא מרגיש צורך, ולהסתמך גם על שירותיה של דולה על מנת שהאישה תישאר עם תמיכה בכל רגע.

הריון ראשון - כמה זה עולה לנו?

הריון ראשון וככלל הילד הראשון, כולל הוצאות כלכליות רבות. זוגות רבים מעדיפים ללכת לבדיקות במכונים ואצל רופאים באופן פרטי במהלך ההריון, מה שיוצר הוצאות מרובות. בנוסף, עליהם לרכוש את כל הציוד לתינוק (בניגוד להריונות עוקבים, בהם ניתן להשתמש בציוד הקיים) ולכן הוצאות אלו מסתכמות באלפי שקלים.

מומלץ לקרוא: מלתחה של בגדי הריון לכל עונה!

רצוי להיעזר בחפצים של חברים, משפחה או אפילו לשכור מה שניתן, על מנת לצמצם הוצאות. חבל להשקיע בביגוד, משום שהוא ממילא יהיה קטן לאחר פרק זמן קצר, ורצוי שלא לקנות הרבה צעצועים - אלה ממילא לא מתאימים לתינוקות זעירים, ובנוסף הם נוטים להיות מתנה פופולארית מהסביבה, כך שככה או ככה בסופו של דבר ישנם ארגזים שלים של צעצועים בבית.

לסיכום, הריון ראשון הוא תקופה מרגשת, שבה לצד שמחה גדולה ישנן גם דאגות גדולות, שינויים רבים במבנה הבית והזוגיות, וגם שינויים פסיכולוגיים שעוברים על הגבר והאישה במסעם אל עבר התארים "אבא ואימא".

קיראי גם על: סל בריאות - בדיקות וטיפולים

הריון ראשון שלך? בואי לראות ולשמוע הסברים (באנגלית):


תאריך: 23/02/2015 16:13