ציוד לתינוק - כל התשובות לכל שאלה שלך באתר לידה!

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

ציוד לתינוק - רשימה מלאה של כל הציוד שתינוקות צריכים בבית!


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

היערכות לבוא התינוק היא תהליך שנמשך למעשה לאורך כל חודשי ההריון, וכולל בתוכו התייעצות עם חברים, קריאת ספרי טיפול בתינוקות, שיחות על כך במסגרתו של קורס הכנה ללידה, היערכות רגשית וסביבתית וגם - קניית ציוד לתינוק.

יש שמגדירים את הקניות עבור התינוק כחלק המהנה ביותר מהתהליך, ויש שמגדירים אותו כמבלבל ויוצר סימני שאלה, משום שההורים שבדרך מוצפים בפרטי מידע רבים שקשה לעשות בהם סדר. למעשה ניתן לחלק את קניות הציוד לתינוק לכמה חלקים: לפי מידת חשיבותם, ולפי הצורך לקנות חדש או להשיג יד שנייה.

יש המון שיטות לקנות ציוד לתינוק בלי לקחת משכנתא שניה, אבל בשביל זה חשוב להיות מוכנים משתי בחינות: דבר ראשון צריך להכין רשימה מסודרת של ציוד לפי רמות הכרח.

מה חושב יותר לקנות ומה פחות חשוב. דבר שני, חשוב לעשות סקר שוק ולא למהר לקנות איפה שהחברה הכי טובה המליצה. השוואת מחירים יכול הלחסוך מאות ואלפי שקלים ללא מאמץ מיוחד.

ברשימה שלהלן תמצאו את כל הציוד ההכרחי, אותו כדאי לרכוש בסמוך או מיד לאחר לידתו של הילד הראשון. ישנם פרטי ציוד שאותם ניתן לרכוש גם כמשומשים או לקבל מבני משפחה, שהילדים שלהם גדלו. מצד שני, ישנם לא מעט פרטי ציוד שאותם אין ברירה וחשוב להקפיד לקנות כחדשים.

רשימת ציוד לתינוק - כמה דברים הכרחיים

פרטי לבוש ובד - ראשית, יש לקנות לתינוק כמה פרטי ביגוד בסיסיים. בבגדים ראשונים אלה הוא או היא יפגשו לראשונה ביציאה מבית החולים ומבית היולדות. לרוב תינוקות רכים זקוקים לכששה בגדי גוף ארוכים (רצוי אלה שנסגרים בכפתורים ולא שצריך להעבירם מעל לראש); ששה זוגות מכנסיים עם רגליות; ששה אוברולים (פריט אחד המכסה את הידיים והרגליים); שני זוגות כפפות וכובע.

כדי להשלים את פרטי הטקסטיל רצוי להוסיף שמיכה רכה ונעימה לעגלה או למושב הרכב, ולצייד את הבית בכעשרה חיתולי טטרה וארבעה חיתולי פלנל, לפחות.

את מספר השכבות אותן מלבישים לילודים יש ליישם לפי הוראות האחיות בתינוקייה או רופא המשפחה. לבית היולדות אין צורך לקחת דבר מעבר לבגד גוף, זוג מכנסיים עם רגליות, ובימי החורף גם אוברול. בכל עונות השנה רצויה שמיכה קטנה וכובע. אין מניעה לקבל את כל הפריטים האלה יד שנייה מחברים או בני משפחה, למעט חיתולי הבד אותם רצוי לקנות ולכבס לפני השימוש הראשון.

כסא בטיחות לרכב - גם אם אין ברשותכם רכב ודירתכם נמצאת מרחק הליכה קצרה מבית היולדות לא תוכלו לשחרר את תינוקכם ללא מושב בטיחות. ואכן, בטיחות ילדים היא ראשונה במעלה.

בשלב הראשון זהו מושב סלקל אותו מרכיבים נגד כיוון הנסיעה, משום שצווארו של התינוק עדיין לא חזק מספיק כדי להישאר יציב בעצירות פתאומיות.

מעל למספר מסוים של שנים או לאחר זעזוע המושב כבר אינו בטיחותי, ולכן מומלץ בכל מקרה לרכוש חדש.

ישנו טווח רחב של מחירים וחברות, אך המחיר לא משנה ובפרט שהכסא יעמוד בתקנים בינלאומיים הרשומים על חוברת המכירה שלו.

ליחצו לקריאה: מדריך לבחירת כסא בטיחות לרכב

ציוד שינה לתינוק - התינוק זקוק לדבר מה לישון בתוכו כשהוא מגיע הביתה. ניתן לשכור עריסת תינוק במחיר נמוך של כמה עשרות שקלים ספורים לחודש.

חבל להשקיע ברכישת עריסה משום שהן משמשות את התינוק רק כמה חודשים. יש עריסות שמאפשרות להצמידן למיטת ההורה. הסיבה לעריסה היא שהתינוק חש בטוח יותר בחללים קטנים ודחוסים יותר.

אפשרויות אחרות הן סלסלת "משה בתיבה" או מזרן תינוק על הרצפה ליד מיטת ההורים. אין צורך להשקיע בשלד המיטה, וניתן לרכוש אותו באתרי יד שנייה ולחסוך מאות שקלים.

עם זאת, רצוי שהמזרן עליו שוכב התינוק יהיה חדש, גם אם התקבלה מיטה מחברים. זאת משום שמזרן ישן יותר עלול להיות פחות מתאים לגב התינוק כמו גם לקלוט לתוכו גזים שנפלטים בשינה. ניתן לרכוש מזרנים בנפרד בחנויות ציוד התינוקות שמוכרות גם מיטות.

עמדת החתלה - הורים רבים מופתעים לגלות שבסופו של דבר הם מרגישים בנוח לחתל את תינוקם בכל מקום חוץ מעל עמדת ההחתלה. אחרים נשבעים שאין זווית נוחה יותר ממנה. כך או כך עמדת החתלה יכולה להיות שולחן, שיש, מיטה, או שידה ייעודית, שלה גם מגירות בהן ניתן להניח את בגדי התינוק, חיתולים ואת שאר האביזרים להם הוא זקוק. ניתן להמתין עם רכישת השידה במידה ואין בה צורך מובהק. כמו כן, אין מניעה לרכוש אותה יד שנייה.

אביזרי היגיינה - התינוק זקוק לכמה דברים ספורים בתחילת חייו, אך משמעותיים: חיתולים חד פעמיים (או רב פעמיים, תלוי בבחירת ההורים); משחת החתלה; שמן לאמבטיה; ויטמין D; אלכוהול לחיטוי חבל הטבור וצמר גפן. כל אלה יכולים להמתין בעמדת ההחתלה.

אביזרי האכלה - אימהות מניקות יוכלו להסתפק בהתחלה רק בשדיהן, אך רצוי שיכינו גם פדים לספיגת החלב בחזייה ואף במשחה להרגעת הפטמות. אימהות לא מניקות יזדקקו לציוד נרחב יותר - בקבוקים ופטמות, וכמובן תערובת מזון לתינוקות (תמ"ל). אביזרים אפשריים יהיו מתקן ייבוש לבקבוקים, מתקן חיטוי (ניתן לעקר בקבוקים גם במים רותחים), ומחלק מנות, אך אלה ניתן יהיה לרכוש מאוחר יותר לפי הצורך.

קיראו בהרחבה: משאבות חלב ובנושא על הנקה

עגלת תינוק - ניתן לקנות עגלה ולהזמינה כך שתגיע לאחר הלידה. ניתן גם לרכוש יד שנייה, או לקבל בהשאלה מחברים. כך או כך אין צורך להכין את העגלה לפני הלידה משום שלרוב לא יוצאים לטיול עד כמה שבועות אחרי הלידה, בגלל פגעי מזג האוויר וחשש מחיידקים.

ליחצו לקריאה: מדריך לבחירת עגלה לתינוק

מנשא לתינוק - כיום ציוד לתינוק אינו שלם ללא מנשא. מנשאים ניתן לשאול מחברים או לרכוש באופן אישי, גם לאחר הולדת התינוק. לחודשים הראשונים עדיפים מנשאי בד בתוכם ניתן לערסל את הרך הנולד, והחל מגיל שלושה חודשים ומעלה ניתן לעבור למנשא המחזיק את התינוק בתנוחה ישרה.

ישנו ויכוח אילו מנשאים עדיפים לגבו של התינוק המתפתח ושל ההורה יותר מאחרים. בשורה התחתונה הנוחות היא שמשחקת תפקיד והיא זו שמצביעה על ההתאמה. מנשא לתינוק יכול להיות שימושי מאוד בחודשים הראשונים ולהוות תחליף ראוי לעגלה.

ציוד נוסף לתינוק - צעצועים, מוביילים, מזרני פעילות, אוניברסיטאות למיניהן ועוד מתקבלות לעתים קרובות לאחר הלידה, כשקרובי המשפחה והחברים מתחילים לבקר. זאת בעיקר כשנערכים ברית או בריתה. ניתן להחליף חלק מהמתנות בדברים אחרים כגון תיק החתלה מפנק או צילונים לרכב.

למרות שכל אלה הם בגדר "מותרות" ואינם חובה לשבועות הראשונים, הם עדיין יכולים להקל על חוויית הלידה. כדאי לזכור כי ציוד לתינוק הוא לא רק בסיסי וקיומי, אלא יכול גם להרחיב את ההנאה של ההורה מהתקופה הראשונית הזו, ולהכניס מימד נוסף של יעול.

לקריאה נוספת: תסמונת מוות בעריסה


תאריך: 20/07/2014 12:28