לידת מים - כל המידע למי שרוצה ללדת במים באתר לידה!

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

אם את רוצה ללדת במים הגעת למקום הנכון...


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

לידת מים היא שיטה של לידה בזמן טבילה במים חמימים. ניתן ללדת את התינוק ממש בתוך המים, או להשתמש בהם ככלי להתקדמות בלידה. הרציונל ללידה במים הוא די ברור: מים חמימים מרגיעים אותנו ואת שרירי גופנו. משחר הימים אמבטיה חמימה הייתה דרך להתרגעות ולהתמקדות פנימה.

אמבטיה חמימה מגמישה את העור ומרגיעה את השרירים, מה שהופך את התכווצויות הרחם בלידה לכואבות פחות ומסייע לפתיחה של פתח הנרתיק ולמניעת תפרים וקרעים.

התומכים בלידות בית טוענים כי לא רק שהלידה קלה יותר לאישה, היא גם מסייעת לתינוק לחוש את המעבר בין הרחם החמים לעולם שבחוץ באופן קל והרמוני יותר.

בעוד שבבתי חולים התינוק מיד יוצא לאוויר הקר שבתוך חדר לידה מואר, ההפך הגמור ממה שחווה בבטן אימו, בלידות מים התינוק יוצא לטמפרטורה דומה לזו שהוא מכיר, ונמשה החוצה בעדינות מיד אל גופה של האם. אין זה מתמיה אם כן כי נשים רבות מוקסמות מהאפשרות ללדת באופן כזה.

אחד החלוצים בתחום היה הרופא המיילד הצרפתי מישל אודן, שפיתח רעיון של לבוייא שטען כי רצוי להטביל תינוקות במים חמים מיד לאחר לידתם כדי להרגיע אותם.

אודן, שהשתמש עד אז באמבטיה כדי להקל על כאבי האם, החל לחפש אחר מידע בדבר ההשפעות האפשריות של לידה במים לתינוק משום שרבות מהנשים שיילד לא רצו לצאת מהמים בשלב הלחיצה.

לידת מים החלה ברחבי העולם המערבי כדבר מה שנעשה כחלק מלידות בית או ממרכזי לידה טבעית פרטיים. כיום בארצות הברית ובאירופה מציעים את האפשרות הזו לנשים יולדות במספר הולך וגובר של בתי חולים.

בארץ יש אמנם מרכזי לידה טבעית בהם יש אמבטיה, אך לא נהוג ליילד אישה במים. מרכז לידה פרטי בו עושים זאת הוא ג'אהרה דולה. כמו כן מיילדות בית רבות משתמשות בבריכה בשלבי הלידה, אך לא כולן מיילדות בתוכה. באם לידה במים חשובה ליולדת, רצוי שתברר מראש אם המיילדת המומלצת אכן נוהגת כך או לאו.

קיראי עוד על: תומכת לידה או דולה

רוצה ללדת במים? דעי מהם היתרונות עבורך!

היתרון המרכזי עבור האם, כך מראים מחקרים רבים, הוא כי אין צורך לערוך אפיזיוטומיה, כלומר חתך חיץ. לידת מים מרפה את השרירים ומאפשרת לעור להימתח ולכן יש פחות סיכון בקרעים.

לכן יש אפס אחוז שימוש בחתך חיץ בלידות מים. בנוסף לכך, טראומות לאזור הפרינאום נחשבות לפחותות משמעותית אף הן.

אחד הדברים שעוזרים לכך הוא היכולת ללדת בכריעה. תנוחת הכריעה הוכחה כטובה ביותר לאם משום שהיא מרפה את שרירי קרקעית האגן ופותחת את תעלת הלידה.

קיראי בהרחבה על: תנוחות לידה מומלצות

כוח המשיכה עוזר לתינוק לרדת למטה, וכך מסייע לו בתהליך המאמץ הזה. בנוסף, בלידת מים אין חשש לכך שהתינוק ייפלט לרצפה, משום שהמים יציפו אותו מעלה.

יתרון משמעותי נוסף הוא הרגיעה, אשר בתורה מסייעת להתקדמות הלידה. מכיוון שרמות לחץ הדם יורדות במים זו דרך יעילה לשלוט בחרדה ובמתח. הפחתת החרדה מסייעת לאישה להתמקד בתהליך הלידה ולא במתח שנוצר אצלה.

בגלל שהשרירים שלה רגועים, הם משחרר מעכבי כאב ואז היא מסוגלת יותר טוב להתמודד עם הכאב ולחוות חוויית לידה טובה. זה מפחית את הצורך בחומרים מאלחשי כאב כגון אפידורל, ומקדמי לידה כגון פיטוצין.

לבסוף, הלידה במים משמשת כמעין הידרותרפיה, טיפול שעוזר לאנשים רבים שסובלים ממיחושים שונים כגון כאבי גב, תלונה מוכרת בנשים.

קיראי: מהי לידת ואקום

התינוק שנולד בלידת מים

לידה היא חוויה מאמצת מאוד גם עבור התינוקות שיוצאים מהסביבה החמה והבטוחה של הרחם לעולם האמיתי.

מים נקיים, שחוממו כהלכתם, מסייעים לתינוק את המעבר בין הרחם לעולם, בגלל שהנוזל החמים דומה למה שהוא חש בסביבתו הרחמית. בנוסף לכך, חבל הטבור פועם למשך זמן רב יותר, ולכן מסייע להסיר כדוריות דם אדומות שניזוקו מתוך זרימת הדם של התינוק ולהחליף אותן בכדוריות דם חדשות, ובכך להפחית צהבת ילודים ולהגביר את ייצורם של תאי גזע עובריים.

האוויר בחדר כזה הוא חם ולח, ומקל על הנשימות הראשונות של התינוק. אוויר כזה הוא שונה מהאוויר היבש והקריר שיש בחדרי הלידה בבתי החולים.

ישנן סיבות רבות מדוע התינוק לא נושם מתחת למים. סיבות אלו קשורות לתהליך ההישרדותי שאף מונע ממנו לנסות לנשום בתוך הרחם. התינוק עדיין מחובר בחבל הטבור ונושם דרכו. לכן אין חשש שינסה לשאוף את המים בבריכה.

כך או כך הזמן בו התינוק נשאר בתוך המים הוא מוגבל מאוד, ונהוג להוציאו מיד לאחר יציאתו לאוויר העולם, ולהניח אותו על בטן אימו לרגעים קסומים של היכרות.

כללי בטיחות ללידה במים

לידות מים נחשבות בטוחות לאם ולתינוק, בדיוק כמו בכל סוג אחר של לידה בה יש קריטריונים זהים מבחינת רמת הסיכון של ההריון, מספר הלידות הקודמות וכן הלאה. מחקרים רבים קבעו כי אין אחוזים גבוהים יותר של מוות ילודים בלידות מים.

קיראי בהרחבה על הריון בסיכון: רעלת הריון, בצקת בהריון, וסוכרת הריונית

קיימות טענות אחרות, כגון הטענה כי לידה במים מסכנת את האם והעובר בזיהום. טענות אלו לא אוששו, בעיקר לאור העובדה שגם בבתי חולים יש חיידקים באוויר. טענה נוספת היא שלידה במים מאטה את תהליך הלידה. זאת משום שההשפעה המרגיעה של המים עלולה להפחית את עוצמת הצירים ולכן להאט את הלידה. טענה זו לא אוששה, ויש להתייחס לכל מקרה לגופו.

טענה נוספת היא שאנשים שאינם מנוסים בלידה עשויים להתקשות להעריך את מידת אובדן הדם האימהי. בעוד שכן קיימות שיטות מפותחות היטב של בדיקת כמות הדם במים, אנשים רבים מעדיפים ליילד את השלייה במקום יבש מסיבה זו.

עם זאת טענות אחרות אומרות כי המים דווקא מסייעים לדימום, משום שהבריכה מורידה את לחץ הדם ולכן מאטה אותו.

גם כאן כנראה כל מקרה נבחן לגופו, ונשים שסובלות מאנמיה או מלחץ דם נמוך, מומלץ להן שינהגו באופן המיוחד להן במהלך הלידה. מי שאמור להיות אמון על פרטי זהירות אלה היא המיילדת, כמו גם להיות ערה לסימנים שמשדרת לה היולדת בעצמה.

לקריאה נוספת: שימור דם טבורי בלידה

צפו במצגת מקסימה על לידה במים:


תאריך: 20/07/2014 14:22