לידת תאומים - כל התשובות לכל שאלה שלך באתר לידה!

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

לידת תאומים - כל מה שאת רוצה לדעת!


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

לידה היא אירוע מרגש ומשמח מצד אחד, ומלא חשש והתרגשות מצד שני. החששות מתחברים להם לפחדים על החיים אחרי הלידה, כמו גם למתח שעשוי ללוות את ההריון לא כל שכן בעת הריון עם תאומים. הכנה נכונה ללידת תאומים מצריכה מבני הזוג לדעת מעט יותר על מה שהולך לקרות ביום הלידה ומיד לאחריה.

רוב הנשים יכולות לשמוע מחברותיהן אודות יום הלידה, אבל רק למעטות חברות שעברו לידת תאומים או Twinning באנגלית. באתר לידה ננסה להביא בפניך את כל מה שחשוב לדעת, בשביל להגיע מוכנה ורגועה יותר ליום הגדול בחדר הלידה.

דבר ראשון: על ההבדלים בין לידת תינוק יחיד ללידת תאומים

נשים שילדו תינוק יחיד בעבר מוצאות שלידת תאומים עשויה להיות חוויה שונה לגמרי. אם זאת הלידה הראשונה שלך, על אחת כמה וכמה. לפניך רשימה המפרטת אודות כמה נקודות חשובות שצריך לדעת ולקחת בחשבון לפני הלידה:

איפה את רוצה ללדת? מיקום הלידה עשוי להשתנות. אם במקרה האישה ילדה בעבר בביתה או במרכז לידה, הסיכון הגבוה יותר שכרוך בלידת תאומים עשוי לשכנע אותה שבית החולים הוא מקום בטוח יותר.

כמו כן, יש להתכונן לסיכוי שהלידה תהיה מלווה בסיבוכים, וכי ניתוח קיסרי Cesarean יהיה חלק מהתהליך. כמובן שאם ההריון יהיה נטול סיבוכים ושני העוברים יהיו במצג ראש ניתן לשקול מיקום לידה אחר, אבל רוב הרופאים ימליצו נגד זה.

קיראי בהרחבה על כל האפשרויות שלך: איפה ללדת?

הרכב מחוזק בחדר הלידה! לידה היא חוויה אינטימית מאוד ורוב הנשים מעוניינות שיניחו להן לנפשן בשעות שלפני ובזמן הלידה. אך אם בוחרים בלידה בבית חולים, יש להכיר בכך שיש לכך מחיר - העובדה שאת עומדת לפני לידת תאומים יביא לכך שבתוך חדר הלידה יהיה צוות רפואי מורחב.

שתי מיילדות שיטפלו בתינוקות לאחר הלידה, רופא אחד לפחות וברוב המקרים גם אנשי צוות רפואי אחרים. לעיתים קרובות יהיו בחדר הלידה גם מתמחים שצריכים ללמוד על לידת תאומים.

במקרים רבים ישהה בחדר הלידה גם רופא מרדים ו/או רופא ילדים. ומה עם בן הזוג שלך? בקיצור, כדאי שתדעי ותכיני את עצמך לכך שבחדר הלידה תפגשי צוות רפואי מורחב שיהיה מוכן ליילד את התאומים שבאים לאוויר העולם.

אפידורל או בלי? אנשי צוות רפואי והגניקולוג שלך ינסו לשכנע אותך כמעט בכל מקרה לקחת אפידורל ולא לבחור בלידה טבעית. אין לכך קשר לכאב - הצירים ויציאת התינוקות לא יכאבו יותר בלידת תאומים מאשר בלידה רגילה.

הרציונל העיקרי מאחורי ההמלצה לשימוש באפידורל הוא שבמידה והיולדת תזדקק לניתוח קיסרי המעבר יהיה קל, מהיר ובטוח יותר. יולדת שקיבלה זריקת אפידורל, שהיא למעשה הרדמה מקומית, תוכל להמשיך ברוב המקרים לניתוח קיסרי.

מאידך, במידה ויעלה צורך בביצוע ניתוח חירום עקב מצוקה עוברית או סיבוכים בלידה יהיה צורך לבצע הרדמה מלאה ולהמשיך משם. כמו שאמרנו, רופא מרדים בדרך כלל יהיה נוכח בעת הלידה.

חשוב שתזכרי: בעת לידת תאומים יוצמדו לבטנך שני מוניטורים, אחד לכל עובר. מיד לאחר לידתו של הראשון יניחו את האח הגדול על בטנך בהמתנה ליציאתו של האח הקטן לאוויר העולם. זוהי חוויה מדהימה.

לקריאה נוספת: תנוחות לידה

ניתוח קיסרי או לידה רגילה?

נשים שמצפות לתאומים תוהות לעתים קרובות אם יאלצו ללדת בניתוח קיסרי או שיוכלו ללידת בלידה וגינאלית. ובכן, כל עוד אין סיבוכים בלידה זה לגמרי אפשרי (ותמיד מומלץ) ללדת בלידה וגינאלית.

עם זאת, מכיוון שלידות תאומים יכולות להיות כה לא צפויות, לעתים קרובות הרופאים חשים כי ניתוח קיסרי יכול להוביל לתוצאות טובות יותר של הלידה. בממוצע, כ-50% מהתאומים נולדים בלידה וגינאלית והחצי השני בניתוח קיסרי. זאת בניגוד ל-30% מלידות תינוק יחיד שמתבצעות בניתוח קיסרי.

מצג הלידה בעת לידת תאומים

הגורם המרכזי שיסייע להריונית לדעת אם היא עומדת ללדת בניתוח קיסרי או בלידה וגינאלית הוא מצג העובר ברחם. מצג (Presentation) מתייחס לחלק של התינוק שפונה אל תעלת הלידה. כמובן שהמצב הרצוי ביותר הוא מצג ראש, או במקרה של תאומים: מצג ראש-ראש.

95% מהתינוקות היחידנים נולדים במצג ראש, אך במקרה של תאומים מספרים אלה נמוכים יותר. זאת פשוט כי חוסר המקום ברחם לעתים מונע מהם מלהתהפך, או מאפשר להם להתהפך רק באופן חלקי. לכן לא נדיר לראות מצגים של ראש-עכוז או מקרים שבהם אחד העוברים שוכב במצג צד. כמובן שזה מקשה מאוד על לידה וגינאלית רגילה וצריך לקחת את זה בחשבון.

לחצי כאן לקריאה מורחבת בנושא: לידת ואקום

ישנם מקרים בהם התינוק הראשון נולד בלידה וגינאלית, אבל השני לא יוצא משום שנכנס למצג אחר. לרוב הרופא יוכל לזהות זאת מראש במכשיר האולטרסאונד או ממישוש בטן האישה ולהמליץ מראש על ניתוח קיסרי, אך לצירים יכולות משלהם, כמו גם למקום שמתפנה לעתים ברחם, ולעתים נדירות אחד העוברים יכול לזוז ולשנות את מצגו.

הסיבה שממליצים על ניתוח קיסרי לנשים עם עוברים במצג עכוז, נעוצה בעובדה הפשוטה שאין הרבה רופאים שמוכנים לקת סיכון וליילד אישה במצג שאחד מעובריה במצג עכוז.

לצורך העניין, אחד הרופאים היחדים בישראל שמוכן לקבל יולדות עם עובר במצג עכוז ד"ר אילן הלוי, מיילד מומחה שמוכן לקבל לידות עכוז במרפאתו הפרטית. חשוב שתדעי שרוב בתי החולים בישראל ובמרבית המקרים של מצג עכוז בלידת תאומים (או תינוק יחיד) ימליצו הרופאים ליולדת לעבור ניתוח קיסרי.

כמה נקודות נוספות שחשוב לדעת: תאומים נולדים בדרך כלל במשקל גוף נמוך יותר מאשר תינוק שגדל ברחם ונולד לבדו. בלידה וגינלית של תאומים יש להמתין בממוצע 15-20 דקות בין לידת התאום הראשון ללידתו של השני.

להיות מוכנים לכל מקרה כפול 2 בעת לידת תאומים

סיבוכים נוספים עלולים להיות טרום רעלת הריון; קריעת שלייה; לידה שלא מתפתחת; אחד מהתינוקות גדול מכדי לעבור דרך תעלת הלידה; או מצב בו אחד או שני התינוקות מראים סימנים של מצוקה.

קיראי בהרחבה על: רשלנות רפואית בלידה

חשוב לזכור שלמרות שהרשימה הזו אינה מעודדת ברוב המקרים לידת תאומים מסתיימת ללא כל בעיה ורק בודדים הם המקרים שבהם הלידה מורכבת ומסובכת יותר.

למרות הכל, רצוי להתכונן ללידת תאומים על ידי מחקר והכרות עם חדרי לידה ובתי החולים השונים. כמו כן, חשוב להכיר את התנאים בפגיות שבכל בית חולים.

לידות תאומים רבות נערכות לפני הזמן, ורצוי שהלידה לא תתפוס את האם ההריונית ובן זוגה מופתעים, מבלי שידעו היכן הוא המקום הטוב ביותר ללדת בו, לא כל שכן אם הלידה תתרחש לפני המועד הצפוי. לידת פגים.

מכיוון שניתן לבחור את מיקום הלידה ללא קשר למקום שבו אתם גרים, עבודת שטח והכנה נכונה יכולים למנוע הפתעות ומבוכה. ניתן ומומלץ לבחור שני מיקומי ללידה אפשרית: אחד במקרה שהלידה תתרחש במועד הצפוי (שבוע 37 ומעלה) ואחד למקרה שתתרחש לפני המועד הצפוי. במקרה של לידה מוקדמת, חשוב לבחור בבית החולים שבו מחלקת פגים מתקדמת ובעלת מוניטין חיובי.

חשוב לדעת כי במקרה של פגים, קיים סיכוי סביר שאחד התאומים ישתחרר מבית החולים לפני אחיו או אחותו. החזרה הביתה עם תינוק אחד כאשר השני נשאר באשפוז אינה חוויה קלה, אך מאידך מאפשר להורים "תקופת הסתגלות" לחוויה העצומה שאליה צריך להתרגל.

כמה מילים של תמיכה ליום שאחרי לידת תאומים...

טיפול בתאומים אינו עניין של מה בכך והורים רבים מרגישים שהם זקוקים לתמיכה והנחיה מקצועית. לשם כך נוצרה ב-2004 עמותת תאומים ושלישיות שמנוהלת על ידי קבוצת הורים ואנשי מקצוע בתחום, כדי להוות מקור לידע, עזרה ותמיכה למשפחות עם תאומים. באתר העמותה ניתן למצוא מאמרים מקצועיים ופרטים של אנשי מצקוע שישמחו לשוחח איתך או אתכם לפני או בכל שלב לאחר הלידה.

המשיכו לקרוא באתר על: מענק לידה וזכויות אחרות במוסד ביטוח הלאומי


תאריך: 16/07/2014 16:24