צרבת בזמן ההריון היא לא סוף העולם! מה עושים ואיך מטפלים?

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

התמודדות עם צרבת הריון


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

צרבת הינה תופעה שכיחה וחולפת, בקרב אוכלוסיה בוגרת. כמעט מחצית מכלל האוכלוסייה מדווחים כי סבלו מצרבת לפחות פעם אחת במלך חייהם. התסמין הראשון לצרבת הוא תחושת שריפה באזור החזה, בנוסף צרבת גורמת גם ללחץ באזור הוושט, החזה או הגרון ולעיתים היא מלווה בטעם מר וחמוץ עקב מיצי הקיבה ורצון עז להקיא.

צרבת נגרמת עקב תפקוד לקוי של סוגר הוושט התחתון, המפריד בין הקיבה לוושט.
פגם זה גורם לפעולת החזר התוכן המעוכל מן הקיבה אל הוושט, תופעה המכונה גם בשם ריפלוקס. תוכן קיבתי מכיל מיצי קיבה חומציים אשר גורמים לתחושת הצרבת.

באיזה שלב בהריון התופעה נפוצה יותר ומדוע?

מעטים הם המקרים, בהם נשים לא סובלות מצרבות במהלך ההריון. נשים הריוניות מדווחות על צרבות תכופות יותר, במיוחד לקראת סוף הטרימסטר הראשון ותחילת הטרימסטר השני.

הסיבה לכך היא ששק העובר הגדל, מגביר את הדוחק התוך בטני ומפעיל לחץ על סוגר הוושט התחתון, אשר אינו עומד במעמסה ומאפשר למיצי הקיבה לעלות בחזרה אל הוושט.

לקריאה נוספת: אנמיה בהריון

לקראת הטרימסטר השלישי, תחושת הצרבת פוחתת כתוצאה משינוי תנוחת העובר, התרחקותו מהקיבה והתקדמותו כלפי מטה לכיוון האגן. מלבד הלחץ המופעל על ידי שק העובר, סיבה נוספת להופעת צרבת בהריון היא הורמון הפרוגסטרון המופרש בכמויות גדולות בזמן ההיריון, אשר גורם להרפיה והיחלשות סוגר הוושט ובכך מאפשר חזרה של מיצי קיבה, בכיוון ההפוך אל הוושט.

ישנם גורמים נוספים המעודדים את הופעת הצרבת, ביניהם: משקאות אלכוהוליים, משקאות מוגזים, מזונות עתירי שומן, מזונות חריפים, קפאין, עישון, שכיבה לאחר ארוחה דשנה ועוד.

חשוב לזכור כי בדרך כלל מדובר בתופעה החולפת מעצמה ושניתן לטפל בה על ידי הימנעות מאכילת מזונות מסוימים, המעודדים צרבת ובעזרת תרופות להקלת התסמינים הנמכרות ללא מרשם רופא.

קיראו בהרחבה על: תזונה נכונה בתקופת ההריון

כיצד ניתן למנוע או להפחית את תופעת הצרבת בהריון?

  • שתייה מרובה של מים מסייעת למניעת חומציות.
     
  • מומלץ להימנע משכיבה על הבטן או על הגב, מיד לאחר ארוחה.
     
  • לצרוך ארוחות במנות קטנות- כמות גדולה של מזון עלולה להפעיל לחץ על השריר, לכן עדיף לאכול בתדירות גבוהה יותר ובמנות קטנות יותר בכל ארוחה.
     
  • כדאי לשתות בנפרד מהאכילה ולא בזמן הארוחה.
     
  • מומלץ להימנע ממזונות מטוגנים וממאפים עתירי שומן.
     
  • להימנע ממזונות מתובלים וחריפים הכוללים שום, צ'ילי, בצל ואבקות מרק למניהם.
     
  • לוותר על מאכלים חומציים.
     
  • לשמור על משקל תקין- לסובלות ממשקל עודף, יש נטייה לסבול יותר מצרבות, עקב הפעלת לחץ מוגבר על הקיבה.
     
  • כדאי לבצע תרגילי הרפיה ומתיחה של הגוף.
     
  • לאחר הארוחה מומלץ לשתות חליטת תה.
     
  • צריכה מרובה של פירות וירקות מפחיתה תחושת צרבת.

נסי לזהות אלו מן המאכלים מעוררים את תחושת הצרבת והשתדלי להימנע מהם. מאידך, נסי לזהות אלו מן המאכלים מסייעים לך בהפחתת תחושת הצרבת, כגון ירקות ירוקים כמו מלפפון, חסה, כרוב, סלרי ואבוקדו,הידועים בהפחתת תחושת הצריבה. ניתן להוסיף כפית סודה לשתיה לתוך כוס מים- סודה לשתייה מנטרלת חומציות ומקלה על תופעת הצרבת.

קיראי בהרחבה על: תופעות לוואי בתקופת ההריון

בשוק קיימות תרופות רבות להקלה על תופעת הצרבת ורובן הן ללא מרשם רופא. תרופות הכוללות אלומיניום הידרוקסיד מגנזיום הידרוקסיד או תרופות נוגדות חומצה, מיועדות להקלה על תחושות הצרבת. במידה ומדובר בצרבות חריפות המופיעות בתדירות גבוהה, מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל ולשקול טיפול תרופתי.

המשיכי לקרוא באתר על: צמחונות והריון


תאריך: 13/07/2014 11:33