תזונה בהריון - כל המידע וכל התשובות לכל שאלה שלך!

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

תזונה בהריון - כל המידע וכל התשובות לכל שאלה שלך!


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

שמירה על הגוף במהלך ההריון היא הנוהג האימהי הראשון שהאישה מסגלת לעצמה. הפסקת עישון, הפחתה בקפאין והמעטה עד הימנעות מאלכוהול הם הצעדים הבסיסיים ביותר, בהם נוקטת כל אישה מתוך ידיעה כי מה שנכנס אל גופה עובר ישירות לעובר.

מכאן שגם תזונה היא אחד המרכיבים החשובים ביותר, משום שהיא מהווה את אבני הבניין של גופך המשתנה וגופו של עוברך הצומח.

בהריון? איך תדעי מהי תזונה נכונה?

תזונה בהריון - לאכול בריא ונכון בזמן הריוןנשים רבות אינן יודעות מהי משמעותו האמיתית של המושג "דיאטה", וכיצד שמירה נכונה על תזונה בריאה ודיאטה מאוזנת יכולים לסייע לבריאותן במהלך כל חייהן וכמובן בזמן ההריון.

דיאטה היא תזונה פשוטו כמשמעו. היא איננה שיטה חד פעמית המיועדת להרזיה שלאחריה אמורה לחזור האישה להרגלי האכילה הקודמים שלה.

העובדות מוכיחות כי הרגלי תזונה נכונה יסייעו לך לשמור על אורח חיים בריא יותר בהריון ובכלל.

דיאטה היא דרך חיים, שיש לסגלה ולשמור עליה על מנת למקסם את הרווחים שלנו מהמזון המגוון שסביבנו.

היא איננה כוללת ספירת קלוריות, אלא הבנה עמוקה של צורכי הגוף שלנו, כיצד ישנם מזונות שמספקים אותם, וכיצד ישנם מזונות שלא.

באופן אידיאלי, כל אדם יאכל נכון וכך יגיע למשקל האידיאלי שלו.

המשקל האידיאלי הוא לאו דווקא מה שכתוב בטבלאות ה-BMI (יחס גובה-משקל) אלא המשקל עליו אנו מתייצבים כשאנו אוכלים כמו שצריך.

תזונה מאוזנת בריאה ונכונה בזמן הריון כוללת: ארוחות מאוזנות ותכופות, עם מספר הפחמימות, החלבונים והשומנים שהגוף שלנו זקוק להם על מנת להשתמש במזון.

חומרים איכותיים, ללא שומני טרנס וללא חומרים משמרים. את הדיאטה (תזונה נכונה) מרכיבה דיאטנית. דיאטניות שונות עובדות לפי שיטות שונות, אך זו צריכה להיות המטרה הסופית.

בזמן הריון האישה יכולה לקדם את בריאות וצמיחת העובר על ידי האוכל שהיא מזינה עימו את גופה. האוכל הוא אם כן כמו תרופה, המחזקת את גופו ועצמותיו, את כלי הדם ואת התפתחות המוח.

חשוב לאישה לאכול נכון, על מנת לתת לעוברה המתפתח את ההזדמנויות הטובות ביותר. לכן הריון הוא הזמן להתחיל לתת תשומת לב מספקת לצריכת האוכל, וליהנות ממנו ומההטבות שאת גורמת לעוברך.

לקריאה מורחבת: התמודדות עם סוכרת הריון

אחד הנושאים הכי מדוברים בזמן ההיריון הוא החשקים העצומים שתוכפים את ההריונית. כמעט תמיד אלה מאכלים שמעולם לא אכלה, או שלא אכלה במשך שנים, בעלי תרכובות מוזרות, או פשוט מאכלים שמנים יותר ממה שהורגלה בעבר.

חלק מהסיבות לחשקים בהריון הן הורמונאליות, אך חלקן לא ידועות. מה שכן ידוע זה שנשים שנוטות לחשוק במאכלים מסוימים יותר נוטות לסלוד ממאכלים אחרים מאשר נשים שלא נוטות לחשקים.

ישנם דיאטנים שמאמינים שחשקים מסוימים בהריון הם בעלי משמעות גדולה יותר. ישנו למשל מצב הנקרא "פייקה", בו האישה חושקת בדברים שאינם אוכל ממשי, כגון בדלי סיגריות, חול וסיד מהקירות. מצב זה מקושר לחוסר בברזל.

נשים רבות מדווחות על צורך בלעיסת קרח בהריון. ישנו גם צורך בשומנים, שהוא טבעי בזמן ההריון כשהאישה צריכה לייצר רזרבות עבור ההנקה.

מומלץ לקרוא על:
תזונה נכונה בתקופת ההנקה

בנוסף נמצא כי נשים שנטלו תוספי אומגה 3 הרגישו פחות צורך בחשקים מזדמנים. כך או כך מותר מדי פעם לאכול דבר מה "בשביל הנשמה", כל עוד הוא איננו מוגדר כמזיק, וכל עוד התזונה הכללית היא טובה.

תזונה בהריון - מותר אסור ומאילו מאכלים צריך להימנע בהריון

המילה המנחה - חיידקים. חיידקים עלולים להימצא במאכלים שלא בושלו דיים, או לא נשטפו דיים. בשר שהוא אינו "Well done", דגים נאים, ירקות ופירות לא שטופים, ביצים לא מבושלות עד הסוף וגבינות לא מפוסטרות - כל אלה עלולים להכיל חיידקים שיש בהם סכנה ממשית לעובר.

לכן רצוי להימנע מהם באופן מוחלט לאורך כל ההריון. חשוב לזכור כמובן שניתן לאכול את כל המאכלים האלה, רק במידות העשייה הראויות.

מילה מנחה נוספת, התקפה לאוהבות הדגים ומאכלי הים - כספית. לא מומלץ לאכול יותר משתי מנות דגים בשבוע, וגם כשבוחרים את הדגים, רצוי שיהיו אלה דגים קטנים ככל הניתן (דגים אוגרים כספית גם מאכילת דגים אחרים שמכילים כספית). ניתן לאכול קופסת טונה פעם בשבוע, סלמון ואמנון. מצדפות יש להימנע לחלוטין.

ככלל, רצוי להימנע מלאכול במקומות "חשודים" בהם נדמה כי האוכל יושב בחימום זמן רב, שאין תנאים סניטריים ראויים במטבח, וכן הלאה.

תזונה נכונה בהריון - מה כדאי לך לאכול בזמן ההריון

תוספי חומצה פולית לקראת ההריון הם מצרך חשוב. נשים רבות סובלות גם מחוסר ברזל במהלך חודשי ההריון ולכן כדאי לקחת תוספים, כמו גם להוסיף מזונות עשירים בברזל לדיאטה כגון: בשר בקר רזה (לא יותר מ-3 פעמים בשבוע) וירקות ירוקים כגון תרד, עדשים, אפונה, זרעי דלעת, ועוד.

לקריאה נוספת: צמחונות בהריון - טיפים ועצות

עדשים ואפונה הם ממשפחת הקטניות, שגם ממנה רצוי לאכול מדי יום לפחות. ברזל נספג טוב בשילוב עם ויטמין סי, אך לא בשילוב עם סידן, ולכן יש להפריד ביניהם.

סידן חשוב לבניית עצמות העובר ולשמירה על עצמות האם (אחרת העובר "לוקח" ממנה סידן, מה שעלול ליצור בעיות בעתיד). סידן נמצא במוצרי חלב, אך גם בשומשום ונגזרותיו- טחינה, חלבה ועוד. עם הסידן מגיע המגנזיום, שמסייע לתקן את רקמות הגוף.

המגנזיום והסידן עובדים יחד - המגנזיום מסייע להרפות את השרירים, בעוד שהסידן מסייע לשרירים להתכווץ. לכן הוא חשוב בזמן ההיריון על מנת למנוע התכווצויות מוקדמות של הרחם, כמו גם התכווצויות שרירים ברגליים. מגנזיום נמצא בבננות, אגוזי קליפורניה, זרעי דלעת, יוגורט ועוד.

כמה צריך לעלות במשקל בזמן ההריון?

אכן, שאלת השאלות- כמה באמת צריך לעלות במשקל? נשים שהיו בתת-משקל לקראת ההיריון צריכות לעלות בין 12.5-18 קילו כדי לתמוך בעובר, נשים שהיו במשקל תקין צריכות לעלות בין 11.5-16 קילו, ואילו נשים שהיו בעודף משקל צריכות לעלות בין 5-11.5 קילו.

נשים מעלות כתשעה קילו הכוללים את העובר, הרחם, מי השפיר, עלייה במשקל השדיים, נפח הדם והנוזלים המצטברים. מה שנשאר הוא שומן המחכה למצבורי ההנקה.

תזונה נכונה בהריון משפרת את חוזק הגוף וזה חשוב ללידה. לקראת לידה מומלץ לשים דגש רב יותר על פחמימות, ופחות על חלבונים ושומנים. אך ההכנה ללידה נמשכת לאורך כל ההיריון בתזונה הנכונה שאנו אוכלות.

השמנת יתר עלולה להקשות על הלידה בגלל הירידה בכושר הגופני והלחץ על מפרקי הגב והרגליים. לכן חשוב לשמור גם על תזונה נכונה, וגם על כושר גופני, לאורך כל חודשי ההריון.

מומלץ לקרוא על: בדיקות שחשוב לבצע במהלך הריון

צפי בסרטון המסביר מהי תזונה נכונה בזמן הריון:


תאריך: 22/01/2015 12:52