דברים שחשוב לך לדעת לפני בדיקת מי שפיר

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

כל המידע על בדיקת מי שפיר בהריון


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

בדיקת מי שפיר היא חלק אינטגרלי ובלתי נפרד ממעקב הריון. הבדיקה הכרחית ונחוצה וכיום כל יולדת שהריונה נחשב בסיכון חייבת לעבור בדיקה מסוג זה. אבל מהי בדיוק בדיקת מי שפיר? כיצד היא מתבצעת? ומהם הסיכונים שבבדיקה? התשובות בהמשך.

בדיקת מי שפיר היא בדיקה שמטרתה לאבחן מומים בעובר במידה וישנם כאלה טרם הלידה. הבדיקה נעשית בדרך כלל כאשר קיים סיכון למום מולד, אנמיה, תסמונת דאון או סיסטיק פיברוזיס אצל הנולד. בבדיקה עצמה נשאבים מי שפיר בכמות מזערית מן הרחם ונלקחים לאבחון ובדיקה.

הבדיקה מסייעת להורים לצאת מחוסר הוודאות לגבי בריאות התינוק, ולחלק גדול מאוכלוסיית ההורים היא משמשת כאלמנט מכריע בשאלה האם להמשיך או לא להמשיך את ההריון במידה ומתגלה מום משמעותי בעובר שעלול לשבש את חייו של התינוק ואת חיי ההורים.

מומלץ לקרוא על: סל הבריאות - אילו בדיקות וטיפולים מממנת המדינה?

בנוסף, תפקיד הבדיקה לגלות הפרעות גנטיות כאלה ואחרות ובכך למנוע סבל עתידי לתינוק, ואף מוות חלילה בטרם עת של התינוק. אמנם לבדיקה יתרונות רבים, ביכולתה לנבא את האמור לעיל, אך עם זאת קיימים גם סיכונים שחשוב לדעת עליהם מראש.

מהם הסיכונים בבדיקת מי שפיר?

הסיכון לשיבושים בהריון בעקבות הבדיקה הוא נמוך יחסית. אם בעבר היו סיכונים להפלה לאחר בדיקה כזאת, הרי שכיום הבדיקה עצמה מתבצעת תחת השגחה של אולטרה סאונד, בה הרופא המומחה עוקב בכל זמן אחר המחט וממקם אותה בצורה זהירה הרחק מהשלייה ומהעובר.

הסיכונים האפשריים בבדיקה, נובעים מכך שזוהי פעולה פולשנית העלולה לגרום לזיהום, אך גם במקרה זה הסיכוי לפגיעה בבריאות היולדת או העובר נמוך, בייחוד בבדיקות מי שפיר בהם מחוטאים המכשירים ועור הנבדקת  ביסודיות והשימוש לבדיקה נעשה במחט דקה וסטרילית במיוחד.

מידע נוסף אודות: רשלנות רפואית בלידה - סקירה משפטית מקיפה

הסיכון הבולט בבדיקה היא ירידת מים עקב כך שנקב המחט הנעשה בבדיקה לא מתאחה.

הנקב אומנם זעיר אך לעיתים נדירות קיימת בעיית איחוי בשק מי השפיר, וחלה ירידת מים שברוב המקרים נפסקת, ובמקרים ספורים אינה נפסקת, ואז יש חובה להפסיק את ההריון.

כיצד מתבצעת הבדיקה?

הבדיקה מתבצעת באמצעות מחט המוחדרת בקיר הבטן ואינה נוגעת בעובר אלא לידו בחלל הרחם. לעיתים מוחדרת המחט דרך הנרתיק שם נשאב הנוזל הנקרא מי שפיר.

הבדיקה מתבצעת כאשר ישנם מספיק נוזלים לבדיקה והזמן הממוצע לבדיקה היא בין השבוע החמש עשרה לשבוע העשרים.

קראי בהרחבה על: בדיקות שחשוב לבצע במהלך הריון

מלבד תקינות מי השפיר, מתבצעות במהלך הבדיקה מגוון בדיקות גנטיות שונות על מנת לבדוק אם מלבד המומים המולדים יתכנו בעיות בריאותיות אחרות אצל העובר.

לחצי למידע אודות מיעוט מי שפיר - אבחון וסיכונים


בבדיקה בודקים את תאי העובר ובוחנים את הכרומוזומים של העובר ותקינותם, כמו גם בדיקת DNA וזיהוי פגמי היברידיזציה, ובדיקות סיכון לתסמונות בודדות. בנוסף הבדיקה סורקת המצאות טעויות גנטיות ובדיקות שינויים ומומים ביילוד.

קראי באתר לידה על: אבחון ומניעת רעלת הריון


תאריך: 01/12/2014 17:04