סובלת מטחורים בזמן ההריון? בואי לקרוא ולדעת מה אפשר לעשות

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

סובלת מטחורים בהריון?


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

אחת הבעיות המציקות ביותר לנשים בהריון הן טחורים, התוקפים בין שליש לשני שלישים מהנשים בזמן ההיריון או אחרי הלידה. מאמר זה מסביר את התופעה ומציע דרכים רבות לטיפול והקלה.

הטחורים הם ורידים המקיפים את פי הטבעת ומסייעים לסגירה ההרמטית שלו. אנחנו לא מרגישים אותם עד שהם מתנפחים מסיבה כלשהי, מה שמתבטא בכאב בעמידה או ישיבה, דימום שנובע בעיקר מחיכוך הטחורים הנפוחים בבגדים, עקצוץ או גירוד, ועצירות.

טחורים יכולים להיות מורגשים כתחושה של בליטה לא מוכרת בפי הטבעת, תחושה של אי נוחות, גירוד או כאבים – בעיקר אחרי הליכה לשירותים, שיכולים להיות מלווים בדימום על האסלה או על נייר הטואלט.

מדוע בהריון סובלים יותר מטחורים?

יש לכך מספר סיבות: העלייה ברמת הפרוגסטרון, אשר מביאה להחלשת שרירי הגוף ובהם שרירי רצפת האגן ופי הטבעת; הלחץ הרב על המקום – עקב משקל הבטן הגדלה; וכן לחץ של הרחם על הווריד הנבוב התחתון בזמן שכיבה על הגב, בשילוב עם הגידול בנפח הדם בהריון.

גם העצירות המתרחשת לעיתים קרובות בהריון, כתוצאה מלקיחת תוספי ברזל או ירידת טונוס המעיים, תורמת את חלקה. טחורים יכולים להופיע גם אחרי לידה וגינאלית, בגלל הלחץ הגדול המופעל על שרירי רצפת האגן בלידה.

דרכים למניעת טחורים

אכילת סיבים תזונתיים - מעלים את איכות הצואה ועושים אותה רכה יותר. המקור התזונתי לסיבים הוא פירות וירקות על קליפתם, דגנים מלאים וסובין.

למידע נוסף: תזונה נכונה בהריון

תרופות ללא מרשם - קיימים בשוק מינים רבים של תרופות ללא מרשם לטחורים: משחות לטיפול חיצוני כגון פרוקטוגליבנול, רקטוזורין, פרוקטוקרם ועזרקאין; ונרות לטיפול פנימי, עדיף כאלה המכילים שמן זית, שחלקם מכילים חומרים מאלחשים להקלה על הכאב וחוסר הנוחות, או חומרים שמכווצים את כלי הדם. יש להקפיד לבדוק שהתכשירים השונים אינם מכילים סטרואידים.

טיפול טבעי נפוץ הוא ברטיות ומשחות טבעיות על בסיס הממליס, צמח בעל יכולת לצמת ולכווץ רקמות וכלי דם פגועים תוך יצירה של שכבת מגן שמקלה על הכאב והגירוי.

הישיבה בשירותים - צריכה להיות רגועה ונינוחה. לא להילחץ או למהר, כדי לתת למעיים לפעול כמו שצריך. להשתדל לא להתאמץ וללחוץ את הצרכים החוצה, אלא לנשום עמוק, להרפות את שרירי האגן ופי הטבעת ולתת להם לצאת. בכל מקרה, רצוי לא להתאפק, אלא ללכת לשירותים ברגע שמרגישים צורך.

שמן זית - כף אחת ביום שנלקחת על בטן ריקה משפרת גם היא מאוד את איכות הצואה.

פעילות גופנית - חוסר תזוזה הוא אחד הגורמים לטחורים ורצוי להימנע מישיבה או עמידה לפרקי זמן ממושכים. לעומת זאת, הקפדה על פעילות גופנית סדירה מחזקת את שרירי רצפת האגן. כדאי להקפיד על הליכה יומית – לא יותר משעה.

התעמלות לנשים הרות, קיימים תרגילים טובים במיוחד למניעת טחורים וגם לטיפול בהם כשהם מתרחשים. האחד הוא שכיבה על הגב עם אגן מורם פעם ביום לרבע שעה. ניתן לחלק למספר פעמים ביום, שלוש דקות בכל פעם. כדאי להתייעץ עם רופא לפני שעושים תרגיל זה.

תרגיל נוסף שאפשר לעשות פעמיים ביום: ישיבה למשך עשר שניות, כאשר בכל נשיפה מכווצים את פי הטבעת.

תפריט מאוזן - גם תזונה לא נכונה עלולה לגרום לטחורים. תזונה נכונה מונעת עלייה מיותרת במשקל –גם בהריון - ומשפרת את פעילות המעיים. יש להימנע מצריכת מוצרים מזוקקים כמו סוכר לבן וקמח לבן, להימנע מקפה ולצמצם את הצריכה של בשר ושל אוכל חריף.

קיראי גם בנושא:
תזונה נכונה לנשים צימחוניות בתקופת ההריון

ביגוד נוח ורפוי - כדאי ללבוש בגדי הריון שאינם צמודים מידי, שלא יפריעו למחזור הדם.

דרכים לטיפול בטחורים

ניתן להשתמש בתכשירים לאלחוש מקומי, ורצוי לעבור מנייר טואלט לשימוש במגבונים לחים. קיימים מגבונים שמכילים חומרים מאלחשים ומרגיעים. אסור בשום אופן להשתמש בתכשירים משלשלים בזמן ההריון.

היגיינה גבוהה - לשטוף את פי הטבעת במים מספר פעמים ביום, למניעת התפתחות זיהומים ודלקות.

אמבטיות - ישיבה באמבט מים קרירים  מכווצת את כלי הדם ועוזרת לאלחש ולהרגיע את המקום.

שתייה מרובה - עצה טובה בכל הריון, ובייחוד כשיש טחורים – עושה את הצואה לרכה וספוגית ומונעת עצירות. מומלץ לשתות שמונה כוסות מים ביום.

גלגל ים - כדאי להצטייד בו, או בכרית מיוחדת לטחורים – לשימוש לפני הלידה בלבד. להניח אותו על הכיסא בעיקר אם כואב לך לשבת, והוא יקטין את הלחץ על המקום וימנע כאבים.

קרח
- במקרים קשים ניתן להניח אותו על המקום לפרקי זמן קצרים של מספר דקות. אפשר להשתמש ברטיות קרח, או לגזור את האצבע של כפפת גומי, למלא אותה במים, לקשור ולהכניס למקפיא, כדי לקבל קרחון בצורה המתאימה.

רפואה משלימה - בין הטיפולים המשלימים שעוזרים מאוד בהחלמה מטחורים נמצאים דיקור סיני – עד החודש החמישי להריון בלבד; משחות טבעיות שנמכרות בבתי המרקחת; טיפול נטורופטי - אחרי הלידה; הומאופתיה; וטיפול ארומתרפי – בשמנים אתריים. טיפול בדיקור קוריאני – סו ג'וק – יכול להיות יעיל בטיפול בגירוד ובכאב ולתת תוצאות מהירות.

קיראי גם על: עיסוי פרינאום Perineum לפני לידה

פנייה לרופא
- במקרים קשים במיוחד יש לפנות לפרוקטולוג או כירורג קולו-רקטאלי, שיכול לתת לך תרופות מרשם וגם לבדוק שלא מדובר בפיסורה - סדק בפי הטבעת.

לחצו כאן לקריאה על תופעות לוואי נוספות בהריון


תאריך: 18/01/2015 16:55