כל מה שרצית לדעת על הקפאת ביציות באתר לידה

 אתר לידה
ייעוץ אישי בנושאים הקשורים ללידה:
שם מלא
מספר טלפון
פניה אישית ודיסקרטית >>

הכל על הקפאת ביציות


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

הקפאת ביציות הינו תהליך שמיועד לנשים שמעוניינות לשמר את פריונן ופוריותן מסיבות רפואיות ואחרות. בעקבות רצונן של נשים להשתחרר מכבלי השעון הביולוגי, התפתחו בשנים האחרונות שיטות שונות לשימור הביציות, וביניהן שיטת הזיגוג ששיעור הישרדות הביציות בה, לאחר הפשרתן נחשב לגבוה יחסית. כיום מתאפשר השימוש בזיגוג בבתי החולים בישראל, בהסכמת המטופלת.

מאגר הביציות הנשי הינו קבוע מלידה ואינו מתחדש. המאגר עובר תהליך התדלדלות כמותית, בסוף גיל ההתבגרות נותרות בגוף האישה כ-10% מהכמות המקורית לכדי 300,000 ביציות ובגיל 37 חלה הצניחה האחרונה בכמות ובאיכות הביציות, עד שבגיל 45 כמעט ולא נותרות ביציות תקינות כלל.

קשה משמעותית להפרות ביצית לא איכותית וגם כאשר היא מופרית, יש סיכוי רב יותר שיתגלו בעובר מומים. בשונה לביציות שמתעייפות ומתות במהירות יחסית - הרחם מזדקן ומתבגר בקצב הרבה יותר איטי. הקפאת ביציות מגדילה באופן משמעותי את הסיכוי להיכנס להריון בגיל מאוחר, תוך שימוש בביציות עצמיות.

עלות הקפאת ביציות ולמי זה מתאים

בהתאם לחוק הביציות בישראל קיים הבדל בין נשים הרוצות להקפיא את ביציותיהן מסיבה רפואית לעומת אלה המעוניינות לשמר את פוריותן לגילאים מאוחרים:

סיבות חברתיות – הקפאת ביציות שלא מסיבות רפואיות, משרד הבריאות מתיר כיום לנשים בגילאי 30 עד 41 שנה, להקפיא ביציות למטרת שימור פוריותן. לשירות זה פונות בדרך כלל נשים שעדיין לא נשאו או נשות קריירה שמעוניינות לדחות הריונות לגיל מאוחר.

קיראו בהרחבה על:
בעיות פוריות

כל מטופלת זכאית להקפאת 20 ביציות או לביצוע ארבעה מחזורי טיפול להקפאת ביציות. טיפול הקפאת ביציות מסיבה שאינה רפואית, אינו כלול בסל הבריאות ועולה כ 15,000 ₪ - 25,000 ₪ והוא כולל:

  • שאיבת ביצית והקפאה כ-  5000 ₪.
     
  • תרופות הורמונאליות כ- 3000 ₪ - 5000 ₪.
     
  • שמירת ביציות ל 5 שנים 600 ₪.

הקפאת ביציות זה עסק יקר - מומלץ לבחון את המחירים באופן ספציפי וכן את הביטוחים והכיסויים השונים המוצעים על ידי קופות החולים.

סיבות רפואיות - נשים גם צעירות שקיים חשש לפוריותן מסיבות רפואיות, המפורטות:

  • נשים הזקוקות לטיפול כימותרפי העלול לגרום לכשל שחלתי.
     
  • בעיה משמעותית באיכות תאי הזרע ו/או בעיות בספירת הזרע אצל הגבר.
     
  • נשים עם בעיות פוריות – אנדומטריוזיס.
     
  • נשים הנמצאות לפני ניתוח להסרת השחלות.
     
  • נשים המראות סימנים להפסקת המחזור בגיל צעיר יחסית.

מימון הקפאת ביציות מסיבה רפואית כלול בסל הבריאות.

היכן מקפיאים ביציות?

בארץ - לפי חוק הקפאת הביציות בישראל כל יחידה להפריה חוץ גופית מוכרת, רשאית לבצע הליך של הקפאת ביציות:

  • בי"ח אסותא
  • בי"ח איכילוב
  • בי"ח הדסה
  • בי"ח וולפסון
  • בי"ח שיבא
  • בי"ח אסף הרופא
  • בי"ח כרמל

בחו"ל – על ידי מרפאות פוריות פרטיות. המרפאות מאפשרות למטופלות להקפיא ולשמור את הביציות בד"כ ספרד או הונגריה. מטופלת המעוניינת לעבור טיפולי הפריה יכולה להשלים את הטיפול גם כן בחו"ל. מומלץ לצאת ל"שופינג" ולבדוק עם מרפאות הפוריות השונות את המסלול המוצע בהן.

מומלץ לקרוא: תרומת זרע

שיטות ושיעורי הצלחה – סיפורה של ביצית

הקפאת ביציות - המהפך הגדול בהקפאת הביציות הינו פיתוח תהליך הוויטריפיקציה או הזיגוג, העושה שימוש בהורדת טמפרטורה מהירה של הביצית ל -196 מעלות צלזיוס, זאת בשילוב עם החדרת חומרים המזגגים את הביצית ומקשיחים אותה.

הקפאת ביציות זה לא חברת ביטוח - שיעור הצלחת הקפאת הביציות עומד בתהליך זה על כ-85%. סיכויי ההצלחה להרות בעתיד מהביציות המוקפאות וללדת ילד בריא גוברים ככל שהקפאת הביציות נעשית בגיל צעיר יותר.

נשים לפני גיל 35 יכולות להפיק כ-10 ביציות למחזור שאיבה ורובן יוקפאו בהצלחה, לעומתן, לאחר גיל 38 הפוטנציאל להשגת הריון מביצית מוקפאת, הינו אפסי. שיעור הקלטות הביצית המופשרת ברחם משתנה מאישה לאישה ועל פי גילה.

הפקת ביציות - בעת ביצוע הקפאת ביצית מתחשב הרופא המטפל בגורמים שונים כגון גיל האישה, בעיית הפוריות והיסטוריה רפואית (הריונות קודמים, סיבוכי הריון קודמים, סיבוכים קודמים במהלך טיפולים הורמונליים כגון גירוי יתר שחלתי בעבר). בהתאם לכל הממצאים הללו ממליץ ומחליט הרופא על סוג התרופות שיש להשתמש לצורך הגברת הביוץ.

לחצו כדי לדעת יותר על הריון בסיכון גבוה

שמירת ביציות - הביציות נשמרות ביחידה להפריה חוץ גופית, למשך 5 שנים, לאחר מכן יש לידע את היחידה בכתב ומראש שברצונך בהמשך השמירה.

הריון - משהחלטת שאת מעוניינת להתחיל הריון, נעשית הפשרת ביציות, הפרייה חוץ גופית והשתלה ברחם. הרחם הנשי יכול לקלוט הריון בגילאים מאוחרים למדי, השיא העולמי עומד כרגע על 70 שנה.

סיכונים אפשריים

טיפולי פריון – לצורך הפקת ביציות מוגברת הנדרשת להקפאה, נדרשת המטופלת ל"השראת ביוץ" זהו למעשה הליך של מתן תרופות המשפיעות על השחלות להתפתחות של ריבוי זקיקים שבהן מתפתחת הביצית, בהמשך תרופה להבשלת הביצית ומניעת ביוץ מוקדם.

הסיבוך הנפוץ הינו גירוי יתר שחלתי הנובע מעלייה ברמות האסטרוגן והפרוגסטרון בדם, ובא לידי ביטוי בשחלות מוגדלות ורגישות. תופעות לוואי הינן: בחילות, הקאות, שלשולים נפיחות וכאבי בטן והופעת ציסטות בשחלות. סיבוך המופיע אצל כ-10% מהמטופלות - כמעט תמיד בדרגה קלה.

הריון מאוחר - הסיכונים במועד ההפשרה תלויים בגיל האישה, ככל תהיה מבוגרת יותר במועד החזרת העוברים כך גדלים הסיכונים עבורה וכוללים: רעלת הריון, סכרת הריון, יתר לחץ דם, לידה מוקדמת ועוד.

לסיכום אפשר לומר שהליך הקפאת ביציות בישראל בהחלט אפשרי ונגיש בארץ, לנשים הפונות מסיבות רפואיות ואישיות כאחד. החוק הישראלי עדיין בפיגור מה מול הטכנולוגיה האמינה למדי המוצעת כיום בקליניקות הפרטיות והציבוריות.

אם כי, ראוי להדגיש שהקפאת ביציות איננה מבטיחה הריון וכי ייתכן והביציות המוקפאות לא ישרדו את התהליך. ‏ חשוב שתרגישי בנוח עם הרופא המטפל - שיקשיב לך, יענה על שאלותיך ויסביר לך על התהליך שתעברי בטיפול. זכרי שגם הקשיים הרבים בתהליך, הפיזיים, הנפשיים והכלכליים הם בשביל לשמור על היקר לך מכל, הבטחת ההורות שלך בעתיד.

לקריאה נוספת: הקשר בין תזונה ופוריות


תאריך: 11/11/2014 11:25